Ook met een arbeidsbeperking kun je solliciteren

Solliciteren

Het kan lastig zijn om een nieuwe baan te vinden als er arbeidsbeperkingen zijn waar een nieuwe werkgever misschien rekening mee moet houden. Misschien vind je het ook gewoon lastig om jezelf goed te presenteren. Om er voor te zorgen dat dat je meer informatie, kennis en vaardigheden opdoet in het sollicitatieproces biedt arbodienst Vitaal! speciaal voor Samen Veerkrachtig een gratis  sollicitatietraining aan.

Concurrentiepositie versterken

Het doel van deze training is om jou te ondersteunen bij sollicitatieactiviteiten. Hiermee versterk je jouw positie, zodat je tijdens een sollicitatieprocedure kunt concurreren met anderen.

De training wordt in kleine groepjes gegeven, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen en voor individuele vraagstukken. De stof is laagdrempelig en er is vooral aandacht voor mogelijkheden en positiviteit.

Verschillende modules

De training bestaat uit meerdere modules:

–    Profiel en CV
–    Brief en gesprek
–    Netwerken en telefonisch contact
–    Solliciteren en gezondheid(beperkingen)

Elke module duurt 2 à 3 uur.

In de training komt een aantal zaken aan bod. De focus ligt op de vragen:
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Op welke functie(s) wil ik solliciteren en waarom? Hoe maak je een brief en wat doe je voor en tijdens een sollicitatiegesprek? Hoe werkt netwerken? Waar liggen je mogelijkheden?

Het resultaat is, dat jij als deelnemer na het volgen van de training de kennis en vaardigheden die je hebt geleerd, kunt inzetten tijdens je zoektocht naar een leuke, nieuwe, passende baan.

Meedoen of meer weten?

Wanneer: 9, 16, 23 en 30 april 2024

Duur per dagdeel: 3 uur

Waar: Walderstraat 39, 7241 BH Lochem

Interesse? Aanmelden kan via deze link.

Gepubliceerd Op: 27 februari 2024Categorieën: WerkViews: 367

Delen

Lees ook.....