Steun ons met jouw donatie

Jouw donatie helpt vele langdurige zieke mensen

Samen Veerkrachtig ondersteunt langdurig zieken en mensen met een arbeidsbeperking, zodat zij zichzelf én elkaar verder kunnen helpen. Wij jij bijdragen?

Je werk verliezen door een ziekte, (psychische) aandoening of ongeval. Bijna niemand staat erbij stil dat het kan gebeuren, totdat het jezelf of iemand in je naaste omgeving treft. Dit heeft ingrijpende gevolgen. Samen Veerkrachtig geeft praktische tips en lotgenoten contact door middel van een online community, informatieve bijeenkomsten en zogenaamde Koffietafels; kleinschalige bijeenkomsten waarbij lotgenotencontact centraal staat.

Bekijk ter inspiratie onderstaande sfeerimpressie van een bijeenkomst van Samen Veerkrachtig.

Ingrijpende gevolgen

Arbeidsongeschikt raken kan iedereen overkomen: Nederland telde begin 2020 ruim een half miljoen mensen met een arbeidsbeperking. Velen van hen zijn meer kwijtgeraakt dan ‘alleen’ hun baan. Als je inkomen daalt, moet je misschien je huis verkopen en krijg je later minder pensioen. Thuis staat alles op z’n kop en intussen wordt je kring van vrienden en collega’s kleiner.

Er zijn voor elkaar

Mensen die lange tijd ziek thuis zitten hebben vaak het gevoel dat ze er alleen voor staan. Samen Veerkrachtig is opgericht om dat te veranderen. Hoewel ieders verhaal uniek is, krijg je met veel dingen te maken die anderen ook hebben doorstaan. Bijvoorbeeld met instanties die van alles van je willen weten en met leren accepteren dat (volledig) herstel niet haalbaar is. Steun van mensen die begrijpen waar je staat helpt je de draad weer op te pakken – op je eigen manier.

Wat gebeurt er met je bijdrage?

Al duizenden mensen hebben zich aangesloten bij ons forum en de facebookpagina van Samen Veerkrachtig. Ze vinden er praktische tips en informatie, maar ook begrip van lotgenoten. Om hen te blijven steunen is geld nodig. Met jouw bijdrage kunnen wij mensen met een arbeidsbeperking helpen hun draai weer te vinden in het leven.

Samen Veerkrachtig is een stichting zonder winstoogmerk met een ANBI status. Met jouw financiële bijdrage kunnen wij:

  • Bijeenkomsten door het hele land organiseren waar mensen hun verhaal kunnen delen.
  • De website bijhouden met actuele informatie.
  • Het beheren van het forum van Samen Veerkrachtig.
  • Vrijwilligers begeleiden en trainen voor bijvoorbeeld het leiden van de bijeenkomsten en het beantwoorden van vragen.
  • De naamsbekendheid van Samen Veerkrachtig vergroten, zodat meer mensen met een arbeidsbeperking elkaar vinden.
  • Samenwerken met organisaties die zich bezighouden met specifieke ziektes en aandoeningen.
  • Nieuwe initiatieven ontplooien om mensen met een arbeidsbeperking weer zoveel mogelijk te laten participeren in de maatschappij.

Donatieformulier

(verplicht veld)

Bedrag

Steun ons namens een bedrijf of organisatie

Als bedrijf of organisatie kun je Samen Veerkrachtig steunen als donateur met een bedrag naar eigen keuze. Sponsor worden van Samen Veerkrachtig kan ook. We nemen graag de mogelijkheden met je door. Mail ons en we nemen spoedig contact met je op.

Geven met belastingvoordeel

Samen Veerkrachtig heeft een ANBI-status. ANBI staat voor algemeen nut beogende instelling. Dat betekent dat je gift onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.

Periodieke gift

Een gift van hetzelfde bedrag die je minimaal 5 jaar lang jaarlijks doet en waarvoor je een einddatum vastlegt, geldt voor de fiscus als periodieke gift. Alle voorwaarden vind je terug op de site van de Belastingdienst.

Gewone gift

Een gewone gift is volgens de Belastingdienst een gift die je eenmalig doet. Het kan ook gaan om herhaaldelijke giften, maar daarvoor is dan geen overeenkomst gesloten. Een gewone gift mag je aftrekken van je inkomen boven een bepaalde drempel en tot een bepaald maximum. De drempel ligt op 1% van je drempelinkomen. Alle voorwaarden vind je terug op de site van de Belastingdienst.