Kom je voor het eerst ziek thuis te zitten of ben je juist bezig om jouw leven opnieuw in te richten nu je niet meer kunt werken? In welke fase je ook zit, ze brengen allemaal nieuwe vragen en uitdagingen met zich mee. Wij hebben vijf fases op een rij gezet en voorzien van relevante informatie. In welke fase zit jij zelf? Wat kun je verwachten? En wat kan of móet je zelf doen?

1. Ziek thuis 

Door een ziekte, ongeval of beperking kan ik (voorlopig) niet of minder werken. Ik zit thuis.

Ik probeer zo goed mogelijk om te gaan met mijn beperkingen en kijk of ik weer aan de slag kan.

Na bijna twee jaar ben ik nog niet (volledig) aan het werk. De keuring door het UWV komt eraan.

Ik weet nu of werken voor mij er nog in zit. Ik moet wennen aan alle veranderingen in mijn leven.

Ook al ziet mijn leven er anders uit, ik wil mee blijven doen in de maatschappij.