Over ons

Over ons

Ben je arbeidsongeschikt of langdurig ziek? Dan vind je bij Samen Veerkrachtig anderen in jouw situatie.

Bij Samen Veerkrachtig kun je terecht voor:
  • Contact: zoek je naar mensen die weten hoe het is voor je? Op het forum en bijeenkomsten kom je met ze in contact.
  • Tips: op het forum kun je praktische tips krijgen van mensen die bijvoorbeeld al gekeurd zijn door UWV of weer aan het werk gaan met een beperking.
  • Informatie: Op deze site lees je meer over wat er op je afkomt als je ziek bent of een beperking hebt.
Wat kan Samen Veerkrachtig voor mij betekenen?

Als je door je gezondheid minder kunt doen, verandert er een hoop in je leven. Maar alles houdt ook niet opeens op. Je bent tenslotte meer dan je problemen. Maar wat dan? Wat past er bij je? Wat kan je wel? Welke regels werken er in je voordeel? De leden en ervaringsdeskundigen van Samen Veerkrachtig helpen je graag, zodat je uiteindelijk je draai weer kan vinden.

Wie is ED?

Samen Veerkrachtig zou niet mogelijk zijn zonder onze ED’s. De ervaringsdeskundigen (ED’s) weten hoe het is. Ze hebben alles al eens doorlopen en delen graag hun tips voor verschillende situaties. ED’s zorgen als vrijwilliger voor bijna alles. Ze beantwoorden vragen op het forum en helpen bij de bijeenkomsten. Een klein groepje professionele medewerkers steunt hen hierbij. Als je zelf je ervaring wil inzetten voor Samen Veerkrachtig, dan kun je ons mailen voor meer informatie.

Hoe is Samen Veerkrachtig ontstaan?

Een groep ervaringsdeskundigen kwam met het idee van Samen Veerkrachtig. Ze waren het erover eens dat ze veel hadden aan contact met anderen die in dezelfde situatie zaten. De ED’s vormen nu de spil van Samen Veerkrachtig. Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar NV schade gelooft vanaf het begin in dit project en springt waar nodig bij. Samen Veerkrachtig is een stichting. Ook fondsen en andere sponsoren zijn welkom om de stichting te ondersteunen, zolang ze respect hebben voor de onafhankelijkheid van Samen Veerkrachtig.

Secretariaat Samen Veerkrachtig