Home Forums Verslag van de Koffietafels Samen Veerkrachtig * Reclame voor de Koffietafel en de website

Samen Veerkrachtig * Reclame voor de Koffietafel en de website

0 Started on: 1211 april 2019 om 18:52

Hallo lezers,

Vanmiddag heb ik een Koffietafel van Samen Veerkrachtig (‘SV’) bij gezeten in Delft; wijkcentrum De Wending.

Ik wil jou graag tippen, want misschien is het eveneens interessant voor jou..? Of : jij kunt andere mensen ‘door’ tippen, die in een gelijksoortige situatie verkeren. Zie voor meer info : https://samenveerkrachtig.nl

Het is een informatieve website; echt vanuit het perspectief van de persoon met een chronische aandoening en een arbeidsbeperking. Er is ook een forum. Soms is er veel activiteit op het forum. Een andere keer weer niet. Gelukkig zijn er Ervaringsdeskundige medewerkers actief voor het SV Forum; om zonodig deskundig advies te geven. Of : tbv een stukje ‘schriftelijke’ empathische ondersteuning of medemenselijkheid, want dat is soms lastig. Iedere deelnemer heeft zo zijn eigen sores. En de ene persoon zit in fase 1 (‘Ziek Thuis’), de andere in fase 3 (‘De Keuring en erna’) of in fase 4 (‘Je draai weer vinden’). Dat verschilt nogal qua beleving.

Daarnaast organiseert SV dus Koffietafels in verschillende steden in het land om elkaar te kunnen ontmoeten. Face-to-face. De volgende Koffietafel in Delft is waarschijnlijk op dinsdagmiddag 25 juni van 12.30 – 15 uur. Samen lunchen, kennismaken en informatie uitwisselen. Ofwel : medestanders ontmoeten m.b.t. de WIA-IVA, WIA-WGA of de Participatiewet. De ene persoon met een werk- en sollicitatieverplichting. En de andere persoon is hiervoor vrijgesteld.

“Hoe om te gaan met jouw chronische aandoening en/ of jouw arbeidsbeperking..?”. Ofwel : “Leren leven met een chronische aandoening”. Met de nadruk op de omgang met instanties in combinatie met de verschillende psychosociale fases op het gebied van ziekte, rouwverwerking, herstel en / of opnieuw jouw draai vinden. Van dattum. Bij de Koffietafel kun je (h)erkenning en ondersteuning vinden bij elkaar. Het wordt geleid door SV Ervaringsdeskundigen. Daardoor voelt het veilig om jouw verhaal te delen. Dat is fijn..!

Daarentegen zijn specifieke medische visies ‘op’ en/ of behandelingswijzen ‘van’ jouw ziekte een andere tak van de sport. De ene persoon kiest voor de reguliere geneeskunde. De ander gaat het alternatieve circuit in. Het blijft altijd een individuele zoektocht. En de medische ontwikkelingen gaan alsmaar door. Naja, dat is dan eigenlijk meer een thema tbv een specifieke (MS, reuma, etc.) patiëntenvereniging of anderszins.

Dit mooie initiatief van de Samen Veerkrachtig website, forum en Koffietafel bestaat nu zo’n 2 jaar. En mag, wat mij betreft, nog wel wat meer bekendheid verkrijgen. SV wil gaan samenwerken met vakbond FNV. En verder blijft het e.e.a. in ontwikkeling.

Naja, tot zover mijn toelichting van vanmiddag. Hopelijk heb ik jou nieuwsgierig gemaakt..!

Hartelijke groet van een enthousiaste Samen Veerkrachtig Koffietafel deelnemer

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.