Home Forums Mijn Verhaal Zoekende

Zoekende

3 Started on: 129 november 2023 om 23:56

Hallo allemaal,

Ik wil eerlijk gezegd mijn verhaal kwijt, en als er mensen zijn met tips, worden ze gewaardeerd. Ik ben sinds 3 jaar nu ziek, heb pds ontwikkeld na een darmonsteking, en heb hier buiten mijn darm problemen, helaas ook concentratie problemen aan over gehouden, vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, mindfog, en vast nog wel een paar anderen dingen die ik vergeet, oh ja mijn kort termijn geheugen is flink achteruit gegaan. Ik voel me hier door minder om het zo maar te zeggen, ik kan niet meer zoveel als ik vroeger kon, en ik ben relatief nog jong zoals ze zeggen (34 nu tijdens het schrijven).
Dit heeft voor mij effect op veel dingen, en ook zoals ik de toekomst zie, ik zie een toekomstige partner moeilijk in mijn leven, want ja wie wil nou een zieke man, niet seksistisch bedoelt, maar dat ik niet meer volledig de rol van een partner met volledig loon kan vullen maakt het wel zwaar, we zijn progressief bezig, maar de realiteit is vaak nog anders. En de regels in de WIA zijn ook gewoon belachelijk, word niet gekeken hoe ziek je bent. maar hoeveel je verliest aan geld, dit is natuurlijk te gek voor woorden, ik krijg bijstand omdat ik niet ziek genoeg ben voor wat ik verdiende, maar een oude capitein die ik kende krijg gewoon volledig, Lekker. Maar goed mijn situatie nu is ik probeer weer meer uren te halen, maar met de regels nu in het UWV heeft het bijna financieel geen nut, je word als werkende in de WIA gewoon dubbel belast, omdat je 2 inkomen hebt, werk en uitkering, maar hiervan kan maar 1 heffingskorting op, jaaaaa lekker logisch, ik snap dat dit ontwikkelt is om mensen tegen te houden om overal 2 banen te hebben, maar ik heb er niet voor gekozen om ziek te worden, vaak voelt het nog wel alsof mensen denken en gedragen alsof het wel zo is, overal die onbegrip dat je ziek bent, en niet meer sommige dingen kunt, ook al wil je, helaas is het begrip voor mensen met een beperking nog ver te zoeken, in dit zo genaamde progressieve land. Nou dat was mijn klaag muur ;P, Nu ik dit zo zit te typen valt me wel iets op, alles draait om geld, en dit wist ik wel, maar ik denk dat ik nu beter voor de kwaliteit van leven moet gaan, dit is al zeer gezakt omdat ik zo hard werkte, en keihard voor mijzelf was. Hoe dan ook dank u voor het lezen, en laat vooral jou gedachten achter anders blijf ik maar door gaan.

Groetjes Kasper

Hoi,

De WIA is nu eenmaal een verzekering tegen verlies van inkomen. Daarom wordt er gekeken naar wat je nu nog kan verdienen in vergelijking met wat je vroeger verdiende. Op zich is dat eerlijk, maar het heeft inderdaad tot gevolg dat iemand met een laag inkomen een veel lagere uitkering krijgt dan iemand met een hoog inkomen terwijl zij precies dezelfde beperkingen hebben. Op zich is dat niet oneerlijk.
Dat je maar een keer heffingskorting krijgt is ook niet oneerlijk.

Zeker bij ziekten die men niet direct kan zien is er vaak twijfel en vooroordeel over of je wel echt ziek bent. Het is goed dat je werkt, ook voor je sociale contacten. Blijf dat vooral volhoudn, maar overbelast jezelf niet. Zoals je zegd, de kwaliteit van leven is belangrijk.

Wat pds betreft, heb je al eens gedacht aan de https://www.pdsb.nl/ Een organisatie van mensen die met deze ziekte kampen.

Groeten,

Socrates.

Hallo,

Ik snap dat het een verzekering is, maar als zoveel verzekeringen is meestal gericht op een voordeel van de verzekeraar, net zoals hier het geval is. Ik had gehoopt dat deze regeling eerlijker was en meer terecht, zeker omdat het door de regering is opgesteld, maar mijn vertrouwen in de Nederlandse staat is zeker wel minder geworden over de jaren, het is inderdaad beter dan niks, maar hoeveel je afgekeurd word dat het bepalend is door hoeveel je verdient hebt is in mijn ogen niet terecht, hoeveel je lichamelijk nog kunt dat moet de maatstaf zijn, niet hoeveel je verdient hebt. Nu heb je mensen die veel verdiend hebben die afgekeurd worden met veel minder lichamelijk klachten, en mensen die veel zieker zijn krijgen niks omdat ze minder verdient hebben. Ook vanuit een financiële standpunt is dit slecht, want op deze manier keur je mensen volledig af omdat ze veel verdient hebben, en zoals je zelf al aangeeft is blijven werken belangrijk, dit maakt voor welke groep je in zit niks uit. En 70% van 4000 of van 1500 is wel een groot verschil, en in de praktijk is het genoeg geld om van te leven of royaal(ik weet dat er limit zit aan wat je krijgt in de wia) .Dus als we het hebben over onbenut arbeid, zou ik zeggen kijk ook eens na de mensen die volledig zijn afgekeurd omdat ze goed verdient hebben vroeger. Het UWV mag graag de wia aanstellen als een vangsysteem dan in plaats van puur een verzekering, laten ze daar ook naar handelen.

En wat betreft pds, ik heb wel van de organisatie gehoord, ik zal er nog eens kijken. bedankt voor het aanmerken.

Groeten,

Kasper

Het is nu eenmaal moeilijk een systeem te bedenken waarbij met alle factoren rekening wordt gehouden. Het huidige systeem is oneerlijk ten opzichte van mensen met een minimum inkomen doordat je minimaal 35% aan inkomen moet verliezen voordat je in aanmerking komt. Voor hun is het zeer oneerlijk omdat zij al heel snel niet in aanmeking komen voor de WIA en dan een beroep moeten doen op de Participatiewet, zonder daadwerkelijk mogelijkheden te hebben om te werken.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.