Home Forums De keuring en erna Ziek melden na wia afkeuring?

Ziek melden na wia afkeuring?

1 Started on: 1217 januari 2023 om 22:11

Hoi,
Na 2 jaar ziek te zijn geweest, door UWV 33,6 procent afgekeurd en dus niet in de Wia gekomen. Oude baan eruit gemoeten en zelf een nieuwe baan gevonden waar ik het niet meer als 10 uur per week red. Krijg dus betaald door nieuwe baan en aangevuld vanuit ww. Nu jaar later nieuwe Wia aanvraag gedaan en is afgewezen. Aanvulling vanuit ww stopt begin februari. Ik ga wel in bezwaar tegen UWV. Werd nu gezegd bijstand aanvragen. Het voelt zo oneerlijk! Ik werk dus 10 uur maar ga niet rondkomen daarmee alleen. Ik heb een partner maar die verdiend ook niet veel maar vraag me af of ik in aanmerking kom voor bijstand. Is er ook nog een andere weg? Kan ik me ook ziekmelden nu voordat de aanvulling uit de ww stopt? Maar ik wil mijn baan niet verliezen dus 10 uur blijven werken. Ww is een aanvulling, kan ik me dan ziekmelden alleen voor die aanvullende ww?

Beste Anouk,

Anders dan de WIA en WW wordt er voor de bijstand gekeken naar het gezinsinkomen, dus ook het inkomen van de partner. Als jullie gezamenlijk inkomen boven de bijstandnorm komt heb je geen recht op bijstand. Zie hier:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand/vraag-en-antwoord/hoe-hoog-is-mijn-bijstandsuitkering
Heb je wel recht op bijstand dan rust op beide een sollicitatieplicht en wordt er bj beide gekeken naar het eigen vermogen, dat eerst moet worden aangesproken.

Als je in de WW zit kun je je ziekmelden en in jouw geval zal de ziektewet dan ingaan op het moment dat de WW eindigd omdat je nog minder dan 13 weken recht hebt op WW. Dan zul je ook gekeurd worden.
Of je alleen voor de uren WW ziek kan zijn kan ik niet beantwoorden, maar het is wel raar. Er zal dan een reden moeten zijn dat je slechts in staat bent 10 uur te werken en niet meer. Dat zal de nodige uitleg vergen.

Hoppelijk heb je zusses met het bezwaar tegen de afwijzing van de WIA.

Groetjes,

Maestro.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.