Home Forums Werk Wie vraagt IVA aan??

Wie vraagt IVA aan??

2 Started on: 1217 februari 2020 om 20:17

Hallo allemaal. Ik ben in januari 2018 door het UWV voor 80 tot 100% afgekeurd. Daarnaast blijven werken in de schoonmaak en daar langzamerhand opgebouwd van 6.5 uur naar 10 uur per week, 2 uur per dag. Helaas bleef ik last houden van mijn conversieaanvallen ( wekelijks) en kreeg mijn werkgever te horen dat onze opdrachtgever het geen veilige situatie meer vond.

Zit voorlopig thuis met een time out totdat herbeoordeling door de verzekeringsarts geweest is en telefoontje van de arbeidsdeskundige. Van mijn werkgever ben ik altijd welkom voor de koffie alleen niet werken. Hebben alles netjes geregeld en er zijn afspraken gemaakt voor vervolg gesprekken wat de uitslag ook mag zijn.

Vandaag gehoord dat werken er niet meer inzit en men aan IVA denkt. Helaas werd daar het gesprek onderbroken door een aanval van mij. De arbeidsdeskundige kreeg geen contact meer met mij en heeft 112 gebeld. Gelukkig weten de ambulanciers waar de sleutel hangt en hebben ze mij geholpen om rustig uit de aanval te komen. Weet hierdoor niet wie nu de aanvraag voor de IVA doet. Werkgever heeft een herbeoordeling aangevraagd waarbij de uitslag 80 tot 100% afgekeurd is. Gaat de werkgever de aanvraag doen??

Beste Stoffertje,

in jouw situatie is het nu zo dat je de keuring voor de WIA ruim 2 jaar geleden al heb gehad. Het is nu voor jou afwachten op de oproep voor de herkeuring welke door je werkgever is aangevraagd. Op basis van deze herbeoordeling zou het UWV kunnen besluiten dat je duurzaam arbeidsongeschikt bent en je een IVA uitkering kunnen toekennen. Ik weet niet of het telefoongesprek met de arbeidsdeskundige al de herbeoordeling was?

Je zou via “Mijn UWV”zelf contact kunnen leggen met het UWV om te vragen wat de status is van je herbeoordeling op dit moment.
Bereid je wel goed voor mocht het tot een herbeoordeling bij de verzekeringsarts komen en het is aan te raden iemand mee te nemen.

Ik hoop dat je ons hier op het forum op de hoogte wil houden van het vervolg van je traject.
Heel veel sterkte en succes in ieder geval.

Met vriendelijke groet,
John

John bedankt voor je bericht. Op 31 januari is de herbeoordeling geweest door de verzekeringsarts van het UWV.  Mijn thuisbegeleidster is mee geweest en we hebben samen het gesprek voor bereid. Inderdaad een herhaling van de eerste keer, maar die was telefonisch vanwege de aanvallen. Nu kon ik op de afspraak komen wat een stuk prettiger was.

Afgelopen maandag heb ik telefoon gehad van de arbeidsdeskundige. Zij blijft bij de uitspraak van de arbeidsdeskundige van 2 jaar geleden. Ik ben niet duurzaam inzetbaar en er is geen continuiteit. Val geregeld uit door mijn conversieaanvallen waardoor ik ( tijdelijk) niet beschikbaar ben voor werk. Op dat moment helaas een aanval gekregen waarna de arbeidsdeskundige geen contact meer kreeg met mij. Om zeker te zijn dat er niets aan de hand was hebben ze 112 gebeld en kwam er een ambulance ter controle. Voor dit soort gevallen weten politie en ambulance waar de sleutel hangt. Hebben nu een nieuwe bel afspraak gemaakt wanneer mijn thuisbegeleidster er is zodat die het gesprek kan overnemen. Voordat ik wegviel is het woord IVA wel gevallen maar weet nog niet hoe en wat.

Hou jullie op de hoogte hoe verder.

 

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.