Home Forums Je draai weer vinden Wie kan mij helpen om mijn arbeidsbeperking zelf (geestelijk) te accepteren?

Wie kan mij helpen om mijn arbeidsbeperking zelf (geestelijk) te accepteren?

2 Started on: 1217 augustus 2016 om 08:13

Bij wie kan ik terecht voor advies/hulp

Beste Babou,

Elke ingrijpende gebeurtenis in het leven (ook het krijgen van een arbeidsbeperking) zal om verder te kunnen leven vroeg of laat geaccepteerd moeten worden. Ik kan me niet vorstellen dat dit de eerste ingrijpende gebeurtenis is. Mocht dat wel zo zijn acht ik je gelukkig. Maar als er eerder ook al iets geweest is waar haalde je toen de kracht vandaan om weer verder te gaan. In mijn geval kan ik niet anders zeggen dan dat ik kracht, moet maar ook weer levensvreugde (ondanks een grote beperking) van Boven mocht ontvangen. Nu mag ik door het leven gaan als ziende op zovelen die het nog veel minder hebben dan ik maar ook dat ik nog zoveel heb mogen overhouden om andere dingen te doen. Ik wens jou dat ook toe. Vaak wil God daar andere mensen voor gebruiken.  Het is ook het uitgangspunt van deze community en de wens van veel ervaringsdeskundigen om mensen zoals jij hierin te ondersteunen. Daar om wil ik je meegeven dat als je iemand zoekt die begrijpt wat je bedoeld, meegemaakt heeft of meemaakt wat jij ook meemaakt neem dan rechtstreeks contact op met iemand die je wil spreken. De mail adressen heb je.

Sterkte in alles toegewenst en misschien tot een volgende keer

gr peter

In de eerste instantie kan je het beste met je eigen huisarts erover hebben die ongetwijfeld met een oplossing zal komen.

Wat ook kan helpen is als je in contact kan komen met lotgenoten door bijvoorbeeld een koffietafel bij te wonen. Hierdoor zal je erachter komen dat je niet allen in zo een situatie zit en gegarandeerd zal je met een iets positieve gevoel weer naar huis gaan. 

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.