Home Forums Mijn Verhaal Werkgever is eigen risico drager maar komt plicht niet na

Werkgever is eigen risico drager maar komt plicht niet na

2 Started on: 1211 maart 2021 om 10:41

Dag iedereen

Mijn naam is Mariska en dit is mijn verhaal.

Mijn eerste ziektedag was in 2017

Vanaf 2019 een wia wga 80-100%. Ik deed vanaf december 2018 4 uur werk(aangepast eigen werk) dit was wat mijn wg mij kon bieden.(uitbreiding zou aan de orde kunnen zijn) Ik heb een contract voor 24 uur en krijg over de 20 uur de wga uitkering en de 4 uur loon. Dit is  Niet veel maar ben blij dat ik nog wat kan doen en verdien en het lesgeven past en gaat heel goed. In het systeem sta ik ook voor 4 uur beter gemeld en 20 uur ziek, ik zou ook een contract krijgen voor 4 uur en ontslag voor 20.  dit is alleen nooit gebeurd! Nu is mijn afdeling overgegaan naar een andere divisie. Hier zegt men dat ze geen werk voor me hebben, ook de 4 uur niet. De 4 uren werk is les gegeven en dit wordt nog steeds gegeven(andere collega’s) maar men vind dat ik niet alleen de instructie kan geven als ik zelf niet in de praktijk meedoet (dit om kwaliteit te behouden) nu heeft de wg een herkeuring gevraagd met als uitkomst iva. Deze herkeuring is geweest afgelopen vorige maand en is weer wga 80-100 %wga. Nu gaat men over op ontslag (wat natuurlijk mag na 2 jaar) ze hebben mij een vaststellingsovereenkomst geboden. Wg wilt ontslag voor de GEHELE 24 Uur.

Alle gesprekken worden gedaan met HR. Leidinggevende had voor mij een plek om te proberen, maar toen kwam hr ertussen dat het niet mogelijk is omdat ik 80-100%wga heb. (wg is eigenrisicodrager).

Ook scholing is niet aan de orde!

Mijn vragen zijn:

Mogen zij mij ontslag geven voor de 24 uur, ondanks dat ik beter gemeld sta voor 4 uren.

 

Waarom werkt men niet mee aan reïntegratie? Dit willen ze pas doen als mijn percentage naar beneden gaat en omdat uwv zegt geen functionele functie kan aanwijzen ze in hun recht staan

Wie controleert wg of die zich houd aan reintergratieverplichting?

Ik kan nog genoeg maar bij mij is het aftasten /proberen wat gaat werken, beperking zit in vingers/polsen/schouders

Ik wil nog heel graag maar krijg totaal de kans niet en in alles wordt tegen gewerkt.

Uwv geeft aan dat het percentage niet uitmaakt, voor wg om NU toch iets te kunnen betekenen. Ook raar dat mijn leidinggevende zegt een eventuele plek te hebben en hr zegt wg heeft niks voor mij.

Weet ff niet wat te doen, komt veel op mij af.

 

Gr maris

 

 

Beste Mariska,
wat vervelend dat jouw werkgever de contractzaken op zijn beloop heeft gelaten en jij nu in de situatie komt waarin je nu zit.
De werkgever heeft wel degelijk verplichting ten opzichten van jou; dat lees je hier

Zoals je kan lezen in het artikel van het UWV kan je altijd bij hen terecht voor vragen.
Ik raad je aan dit te doen. je kan dit doen via MijnUWV.
Ik hoop dat ze je bij het UWV het juiste advies kunnen geven.
Ik wens je eel veel sterkte en succes,
met vriendelijke groet.

  • Deze reactie is gewijzigd 2 weken, 6 dagen geleden door JohnJohn.

https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-met-werkgever/re-integreren-tijdens-ziekte/detail/deskundigenoordeel
Dit zou je nog kunnen proberen…

Als je wg jou ontslaat en je de 24u op contract hebt staan, omdat dat nog niet was aangepast, dan kan dat idd. Misschien heb je de intentie van 20u ontslag nog op papier staan wat je kunt gebruiken hiertegen, maar ik lees hieruit dat er niet echt medewerking komt. Je kunt met het uwv in gesprek, die dan jou overneemt in de uitkering, of zij kunnen helpen bij een aangepaste werkplek? Heel veel succes!!
Vr gr ineke wiedijk

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.