Home Forums Mijn Verhaal Werkgever in bezwaar

Werkgever in bezwaar

2 Started on: 1223 april 2024 om 19:23

Hallo,

Pas geleden heb ik de WIA aanvraag gehad en de beslissing is 80-100 WGA. Mijn werkgever is eigen risico drager en gaat bezwaar indienen bij het UWV. De moed zakt me in de schoenen. Wat kan ik hiervan verwachten en wat zijn de consequenties. Inmiddels is de transitievergoeding al ondertekend maar kreeg ik tijdens dit gesprek te horen dat er bezwaar word ingediend. Ik begrijp er niks meer van:(.

Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt? Ik zou graag wat meer informatie willen.

Bedankt.

bezwaar door de werkgever betekent niets anders dan dat deze het niet eens is met de beslsising en het UWV nogmaals naar de beslsising om je 80-100% arbeidsongeschikt te evrklaren gaat kijken. Dat kan betekenen een lager arbeidsongeschiktheidsklasse of dat deze gelijk blijft en er niets veranderd danwel dat er in plaats van WGA IVA wordt toegekend omdat de arbeidsongeschiktheid volledig en duurzaam is.

Je kunt je baas vragen waarom hij in bezwaar gaat en wat hij wil bereiken. Mogelijk wil hij aantonen dat je onder de IVA valt omdat hij dan zelf niet meer hoeft te betalen. Voor jezelf zou dat tot gevolg hebben dat je een hogere uitkering krijgt.
Vraag dus voor je zelf af of er bij jou sprake is van een situatie waarin zodanig herstel dat je weer enigzins kunt werken niet meer te verwachten.

Met vriendelijek groet,

Socrates.

Bedankt voor de heldere uitleg Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.