Home Forums Geldzaken welke bank/hypotheekverstrekker geeft mij afgekeurd, een lening?

welke bank/hypotheekverstrekker geeft mij afgekeurd, een lening?

5 Started on: 1218 augustus 2019 om 20:17

tja ik heb een aantalproblemen, waaronder te veel huur betalen, voor een ongeschikte woning, ik zou graag een hypotheek willen, ik heb dat een aantal jaren geleden geprobeerd toen ik afgekeurd werd, gevraagd of het ggz nog iedeen had,ikzelf heb het toen bij een bank geprobeerd, maar werd zo meewarig afgewezen, dat ik verder eve geen moed meer had, ofzo.. maar ik woon nu ook niet fijn.. is er iemand die ervaring met een bank heeft die wel in hypotheken doet met een volkomen afgekuerd persoon, alsinds 10 jaar ofzo ondertussen, bedankt voor et lezen, en ik ga nu eerst zelf maar lezen.

Beste Mist,
allereerst welkom hier op het forum.

Het verkrijgen van een hypotheek bij arbeidsongeschiktheid is erg afhankelijk van welke WIA uitkering je ontvangt en of er bv. een WIA hiaat verzekering is.

Op onze website hebben we het zo goed mogelijk proberen uit te leggen;
https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer/hypotheek-uitkering/

Ik hoop dat je na het lezen van deze uitleg (op onze website) meer duidelijkheid heb over jouw situatie. Mochten er nog vragen zijn stel ze dan gerust.

Met vriendelijke groet,
John

ok, ja dank je wel,die pagina had ik al gelezen, die vond google nl, dus ik ga het nu mijn financiele adviseur maar vragen, dank je

Beste Mist,

ik hoop dat je financieel adviseur iets voor je kan betekenen.

Met vriendelijke groet,
John

Hallo. Ik ben nieuw hier. mijn naam is Daisy en ik ben 48 jaar. Ik ben 2 jaar geleden afgekeurd en krijg een iva uitkering, mijn partner heeft eveneens een iva uitkering. We hebben het financieel niet slecht. Wel een stuk minder dan toen we beiden nog konden werken maar we hebben gelukkig geen geldzorgen.
Ik heb eigenlijk dezelfde vraag als mist. Ik heb de uitleg gelezen en begrepen. Maar is er ook iemand die met een iva uitkering een hypotheek heeft verkregen. En zoja bij welke bank/instelling is dat.
dat zou een hoop gezoek schelen, ben niet zo’n fan van financieel adviseurs.

hartelijke groet,

Daisy

Beste Daisy15,
ik weet wel dat er personen met een IVA uitkering zijn die een hypotheek hebben gekregen.
Als je een IVA-uitkering ontvangt, betekent dat dus dat je deze waarschijnlijk tot je pensioenleeftijd houdt. Geldverstrekkers zien dit als een zeker inkomen, waardoor je inkomen uit een IVA-uitkering in zijn totaal mag worden meegenomen bij een hypotheekaanvraag.
Bij welke hypotheek verstrekker je het beste terecht kan is mij niet bekend helaas.
Grote partijen als de hypotheker geven op hun website de mogelijkheid met een IVA uitkering aan.
Ik hoop dat je een hypotheek verstrekker weet te vinden die jullie willen helpen aan een hypotheek. Mogelijk wil je ons hier op het forum op de hoogte houden van de voortgang van je traject?
Met vriendelijke groet,
John

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.