Home Forums Ziek en werken Wat betekent het als mijn werkgever eigenrisicodrager is?

Wat betekent het als mijn werkgever eigenrisicodrager is?

5 Started on: 1218 februari 2017 om 01:57

Als uw werkgever eigenrisicodrager voor de WGA is, dan:

  • betaalt hij tien jaar lang uw wettelijke WGA-uitkering;
  • is hij verantwoordelijk voor uw re-integratiebegeleiding.

Bovenstaande geldt ook als u niet meer bij hem in dienst bent.

Mogelijk heeft uw werkgever een verzekering afgesloten bij NV schade. Dan begeleidt NV schade u bij uw re-integratie. Onze casemanager biedt u en uw werkgever gerichte ondersteuning. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden. Hierbij kan u denken aan een aangepast takenpakket of aangepaste werkplek, of misschien wel omscholing of een proefplaatsing bij een ander bedrijf.’

voor meer informatie kijk naar: http://www.nvschade-mt.nl/veel…igenrisicodrager-is/

RO

Hallo ,
Mijn vraag is :

Hoe komt iemand er achter dat zijn / haar werkgever eigenrisicodrager is ?
Ik ben langdurig ziek en werkgever beweerd steeds dat er geen aanpassend werk binnen het bedrijf is?
Re integratie adviseur zegt dat hij kan niet alles uit de kast voor me er uithalen.
Ben echt gesloopt.

 Hallo,

Wat vervellend dat je gesloopt bent,

Eigenrisicodrager is aantrekkelijk voor werkgevers omdat zij een premie korting voor de werknemersverzekeringen ontvangen van het UWV. Hierdoor is de kans groot dat je werkgever je eigenrisicodrager is. Je werkgever zal hier geen geheim van maken, omdat hij als eigenrisicodrager, verantwoordelijk is voor je re-integratie ook na twee jaar ziekte als je meer dan 20% arbeidsgeschikt bent.

Langdurig ziek ben je pas als je langer dan twee jaar ziek bent. Meestal heb je te maken met passend werk bij je werkgever als je korter dan twee jaar ziek bent. In dat geval kan het zijn dat je werkgever inderdaad geen passend werk voor je hebt. Ik heb zelf de laatste maanden voordat ik de WIA-uitkering mocht aanvragen thuis gezeten omdat mijn werkgever geen passend werk had. 

Ben je korter dan twee jaar ziek,vraag voor een schriftelijke verklaring van je werkgever dat er geen passend werk meer is . Dit is vooral belangrijk omdat zowel jij als je werkgever  door het UWV worden getoetst op je inspanning in de twee jaar van ziekte voordat een WIA-uitkering wordt toegekend. 

Ben je toch langdurig ziek neem dat contact op met N. V. Schade via https://www.nvschade-mt.nl of bel 070 316 08 34. Leg je situatie uit en je zal verder geholpen worden.

Goedemorgen,

Mijn werkgever is eigenrisicodrager. Nu ben ik al bijna 3 jaar ziek. Mijn werkgever heeft niets gedaan aan Wet Poortwachter. Nu hebben ze mij papieren gestuurd voor een Wia uitkering. Deze hebben zij al ingevuld. Kan dit zomaar? Ik heb alles gedaan om binnen het bedrijf een passende baan te vinden. Heb allerlei werkzaamheden verricht in de periode van 3 jaar ziek zijn. De werkgever zegt nu dat er geen passend werk is voor mij binnen het bedrijf.

ko

hoe kom ik er achter dat mijn baas eigenrisicodrager is.

ik ben nu 35/45 afgekeurd ik had al een afkeur van 15/25 volgens de oude regeling wao.

mijn baas ga nu met een spoor 3 aan de gang wat niet bestaat volgens uwv kan ik hier van uit gaan dat ze eigenrisicodrager zijn en dat ze  mij nog 10 jaar moeten begeleiden of in dienst houden zo geldt dat ook dat ze mijn .

loon door moeten betalen .

gr ko

Beste ko,

Op onze website kan je deze info vinden;

https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer/hoe-weet-ik-of-mijn-werkgever-eigenrisicodrager/

Ik hoop dat je met deze informatie verder bent geholpen, mocht je nog vragen hebben stel ze hier gerust.

Vriendelijke groet, John

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.