Home Forums Ziek en werken Vrijwilligerswerk gaan doen – wat vertel je?

Vrijwilligerswerk gaan doen – wat vertel je?

1 Started on: 1224 maart 2024 om 09:32

Hai,

Ik ben inmiddels 2,5 jaar geleden voor 80-100% afgekeurd, dat was toen voor een jaar, daarna volgde herbeoordeling. Bij die herbeoordeling is er nog eens een periode van 2 jaar aan vastgeplakt en nu ben ik tot aug/sept in ieder geval afgekeurd.
Voor deze 2,5 was ik al geruime tijd voor 50% afgekeurd en ik heb langere tijd niet meer dan, maximaal, 20 uur per week gewerkt.

Inmiddels gaat het iets beter, en ik wil graag vrijwilligerswerk gaan doen.
Ik heb op het oog om dat in een bibliotheek te gaan doen. Ik ben gek op boeken en lezen. En ik hou van de bibliotheek-omgeving en denk dat dit zeker iets is waar ik meer energie van zal krijgen. Ik ben er echt aan toe om wat meer te doen, er is meer ruimte!

Nu is mijn vraag, wat vertel ik bij de bibliotheek over mijn situatie? Vertel ik dat ik ben afgekeurd, dat ik een stapje richting reintegratie zal zetten hiermee? Wat is jullie advies? (ik weet dat ik et bij het UWV moet melden als ik aan de slag ga als vrijwilliger)

Aan UWV moeyt je het inderdaad vertellen en het zal aanleiding kunenn zijn om je noh maals te herkeuren omdat je nu weer meer aankunt.
Wat je aan de bibliotheek vertelt is helemaal aan jou zelf. De meeste organsiaties vragen ook niet naar je arbeidsongeschiktheid. Het is meer een kwestie van aangeven wat je eigen grenzen zijn, zoals niet meer dan zoveel uur per week beschikbaar, niet (veelvuldig) kunnen bukken of tillen in verband met een slechte rug, of geen contact met clienten, etc.

Kijk gewoon wat je wilt gaan doen en wat zij aanbieden en of dat bij je beperkingen past. Zie aan de hand daarvan wat je over je beperkingen vertelt als je denkt dat je daar mogelijk mij in de knel komt. Maak daarbij een onderscheid tussen wat je over je beperkingen vertelt en het waarom van die beperkingen. Het kan handig zijn dat ze weten dat iemand niet veel mag tillen, maar het waarom gaat hun niets aan.Maar je kunt hun best vertellen dat je na lang thuis zitten weer een de slag wilt en dit helpt bij je reintegratie.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.