Home Forums Ziek en werken Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

1 Started on: 1214 juli 2022 om 15:44
Anoniem

Ik heb op advies om weer wat om handen te hebben van de psychiater me aangemeld via Parnassia voor vrijwilligerswerk 2x2uur per week. Ik heb dit doorgegeven aan UWV. Ik heb Iva volledig afgekeurd ben als de dood dat ik nu weer de herkeuringsmolen in ga. Wie heeft advies

Vrijwilligerswerk kan leiden tot het aannenmen van (meer)arbeidsvermogen en derhalve aanpassing van de uitkering. Of dat ook gebeurd is afhankelijk van een aantal fatoren.

UWV zal kijken naar het soort werk dat je met je vrijwillgerswerk verricht. Zijn dat werkzaamheden die normaal gesproken worden verricht door iemand die bijvoorbeld op en kantoor werkt?
Daarnaast kan het zijn dat door het vrijwillgeerswerk je situatie verbeterd en je op termijn meer aankunt dan voorheen. Al dat kan aanleiding zijn je op termijn op te roepen voor een herkeuring omdat je situatie mogelijk veranderd is.
Al dat natuurlijk in relatie tot de reden dat je IVA ontvangt.

Als je via Parnassia wordt aangemeld voor vrijwilligerswerk zal het veelal om beschut vrijwilligerswerk gaan en hoef je je geen grote zorgen te maken.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.