Home Forums Werk Vragen naar specialisten en behandelaren

Vragen naar specialisten en behandelaren

2 Started on: 1227 oktober 2022 om 08:12

Goedemorgen,

Bij ons laatste evaluatie gesprek vroeg mijn werkgever naar mijn behandelaren en hun namen en is dit op het formulier genoteerd. Ik voel me nooit op mijn gemak daar dus heb antwoord gegeven maar dit valt m.i onder medische informatie. Dit mag toch niet gevraagd en genoteerd worden door de werkgever?

Groet,

Carmen Ruska

Het hoort niet, of het ook specifiek verboden is kun je beter bij de Autoriteit Persoonsgegevens navragen. Je hoeft deze gegevens in ieder geval niet te verstrekken.
(Dat kan anders zijn aan een bedrijfsarts. OOk daar kun je het weigeren, maar de gevolgen van het ontbreken van gegevens zijn dan voor je eigen risico).

Als je lid bent van een vakbond zou ik deze er werk van laten maken en eisen dat ddeze gegevens van alle werknemers door de werkgever vernietigd worden.

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/werk-en-uitkering/mijn-zieke-werknemer

Ik begrijp dat het hier om een evaluatiegesprek/functioneringsgesprek gaat en niet na aanleiding van een speicifieke ziekmelding. Ik denk dat de Autoriteit persoonsgegevens zal vinden dat het niet toegestaan is.

Ik ben thuis met long covid. Dus in de ziektewet. Voor zover ik weet mag een werkgever niet vragen naar mijn behandelaren en hun namen. Maar wil het zeker weten. Vandaar mijn vraag. Dank je wel voor je reactie.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.