Home Forums Werk Vraag reintegratie begeleiding

Vraag reintegratie begeleiding

1 Started on: 1220 april 2021 om 12:47

Goedemiddag,

Ik zit in de WIA en nu is er mede op mijn verzoek een reintegratiebureau ingeschakeld om mij te begeleiden bij het vinden naar ander werk.
Ik heb nu 2 x telefonisch contact gehad met de reintegratie begeleider en vond haar benadering heel onprettig en ook dwingend. Daar ik nog een paar weken aan het werk ben wilde ik na de afronding hiervan een afspraak inplannen. Het word anders teveel voor mij. Dit kon volgens haar niet ik moest deze week of evt volgende week ( op dagen dat ik werk) een afspraak met haar maken en anders verwees ze mij terug naar de externe partij die dit soort voor mijn ex werkgever regelt. Ik heb dus gezegd dat ik dat zal doen. En ik heb daar aangegeven dat ik het contact met de begeleider heel onprettig vond verlopen. Nu heeft de externe partij geregeld dat er pas over 2 weken contact met mij opgenomen wordt. Maar alsnog heb ik een heel naar gevoel bij de begeleider, en dit heb ik ook aangegeven. Ik krijg er gewoon ontzettend veel stress van bij t idee dat ik met zo iemand een plan moet gaan maken ( ik heb haar maar 2 x telefonisch gesproken) maar het externe bedrijf geeft aan dat ik te snel conclusies trek. Wat zijn mijn rechten op dit vlak? Ik ben ook niet mezelf en een beetje labiel door alles wat er op werkgebied voorgevallen is. Graag uw advies.

Beste Werk2021,
wat vervelend dat het contact over je re-integratie zo vervelend verloopt. Je zou hopen op begrip en medewerking.
Je vraagt op je rechten op dit vlak.
Bij de WIA heb je de rechten en plichten. Zo is het de plicht dat je moet meewerken aan je re-integratie om zo snel mogelijk weer (meer) aan het werk te gaan.
Plichten en rechten met een WGA uitkering

Ik hoop dat het contact toch beter gaat verlopen.
Het is verder niet raar dat je je door de hele situatie niet jezelf en zelf een beetje labiel voelt. Het verliezen van je werk (gedeeltelijk of geheel)door gezondheidsklachten is niet niets. Je gaat door een soort van rouw periode, helaas wordt dit niet door iedereen begrepen.
Dit zijn juist de zaken welke op onze “Koffietafels” veel ter sprake komen. Helaas kunnen wij door de Corona pandemie deze bijeenkomsten niet organiseren.
Zodra het mogelijk is gaan wij dit weer snel oppakken. Mogelijk zien we je daar een keer.
Ik wil je veel sterkte en succes wensen,
met vriendelijke groet,
John

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.