Home Forums Geldzaken verrekenen van de WIA uitkering met terugwerkende kracht.

verrekenen van de WIA uitkering met terugwerkende kracht.

6 Started on: 1231 mei 2024 om 00:06

Goedendag,

Ik heb in Oktober 2023 een IVA uitkering aangevraagd en deze is toegekend maar met terug werkende kracht en ik heb recht op een uitkering van af Okt 2022 want ze mogen maximaal 1 jaar terug.

Nu ben ik niet meer in staat te werken sinds July 2022 en kreeg ik 100% door betaald in het eerste jaar, en in het tweede jaar 70% tot Feb 2024. Omdat ik de IVA kreeg toegekend met terug werkende kracht is in feb besloten dat ik betaald wordt door het UWV maar ik tot July 2024 in dienst blijft.

Nu heeft de werkgever de intentie om het verschil tussen het loon (100% en 70%) te verrekenen met de UWV uitkering en hier uit blijkt dat de werkgever vindt dat ik tussen Okt 2022 en Jan 2024 te veel salaris heb ontvangen. En dit wort dus verrekent met de transitie vergoeding en de vakantie dagen.

Nu heb ik een lange dienst periode en ik zal er positief uit springen maar ik vindt dit een rare gang van zake. Omdat het het UWV een beslissing met terug werkende kracht neemt moet ik ook het te veel aan salaris terug betalen.

Mocht ik een dienst verband hebben van 2 jaar in plaats van 20 jaar zou je dus met een aanzienlijke schuld komen te zitten. Dit lijkt mij toch niet wenselijk en ook niet de bedoeling van de toekenning met terug werkende kracht.

Vroeg me af of er mensen zijn die dit ook hebben mee gemaakt of er ervaring mee hebben.

Groet
H.

Hallo,

Volgens mij klopt wat je werkgever doet. Als je sinds juli 2022 ziek ben je normaal gesproken tot 2 jaar ziete in denst bij je werkgever. pas daarna kan een ontslagprocedure worden gestart, tenzij je zelf akkoord gaat met ontslag middels een overeenkomst. Dat klopt dus.
Van juli 2022 tot juli 2023 krijg je 100% doorbetaald volgens je CAO. En vanaf juli 2023 krijg je tot juli 2024 70% van je loon vergoed.
Echter krijg je nu vervroegd per oktober 2022 een IVA uitkering, welke 75% bedraagd van je loon. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je en je salaris en een IVA uitkering krijgt. Daarom wil de werkgever de IVA uitkering verrekenen met wat hij aan loon betaald heeft. Dat is niet meer dan logisch.
Over oktober 2022 tot oktober 2023 heeft hij immers 75% te veel van je salaris betaald omdat je di bedrag via UWV krijgt. Over de periode sinds oktober 2023 heeft hij alles te goed van jouw omdat het salaris 70% bedraagd terwijl je 75% van UWV krijgt.

Omdat de verrekening van het teveel genoten loon niet in het zelfde jaar geschied als waarin het bedrag is betaald moet de werkgever het bedrag bruto terugvorderen in plaats van het netto bedrag dat je hebt ontvangen. Op je belastingaangifte voor 2024 is dit echter negatief inkomen en kun je het van de belasting aftrekken waardoor je het verschil tussen netto en broto terugkrijgt.
(het teveel genoten slaris in 2024 zal de werkgever wel netto terugvorderen in plaats van brtuo. Dit kan hij zelf met de belastingdienst verrekenen)

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Ik ben inderdaad het eerste jaar van ziekte 100% betaald en van july 2023 tot jan 2024 heb ik 70% ontvangenvan mijn salaris. Toen het UWV in jan 2024 contact opnam over de betaling van de toegekende IVA uitkering ben ik betaald vanaf feb 2024 door het UWV.

De uitkering van af okt 2022 tot en met jan 2024 is door het UWV rechtstreeks betaald aan de werkgever maar niet aan mij.

Ik heb dus niet de uitkering en het salaris ontvangen maar alleen het salaris dat volgens de CAO is betaald tot feb 2024 en in feb 2024 kreeg ik de eerste uitkering van het UWV.

Ik ben officeel nog steeds in dienst maar ontvang geen salaris en krijg alleen de IVA uitkering.

Waar het nu om gaat is dat de werkgever sinds okt 2022 tot feb 2024 mijn 75% IVA heeft ontvangen. En nu het verschil tussen mijn uitbetaalde 100% (july 2022 tot july 2023) en 70% (july 2023 tot feb 2024) salaris en de 75% IVA uitkering gaat verrekenen met mijn transitievergoeding zodat kennelijk de werkgever 100% wordt gecompenseerd van af okt 2022.

Dit lijkt mij toch niet de bedoeling van het toekennen van de IVA met terugwerkende kracht van een jaar.

  • Deze reactie is gewijzigd 2 weken geleden door Herman.

Je werkgever heeft geen recht op meer dan wat zij te veel hebben betaald. Over de periode oktober 2022 tot juli 2023 hebben zij recht op je volledige IVA uitkering en valt er niets te verrekenen omdat het loon hoger is en zij geen recht hebben op 100% loon. Over de periode juli 2023 tot januari 2024 hebben zij gedeeltelijk recht op de iva uitklering omdat deze hoger is dan de 70% die de werkgever heeft betaald.
Aangezien dit alles reds vergoed is door UWV heeft men geen vordering op jouw. Het enige wat ik kan bedenken is dat er een probleem is met het verschil tussen netto en bruto, zoals in mijn eerste bericht uitgelegd en dat men nu de premies op jouw verhaald welke je zelf weer bij de belastingdienst moet gaan terugvragen met de belastingaangifte over 2024.

Voor het overige hebben zij geen vordering op je. Ik zou je werkgever om verduidelijking vragen welk bedrag zij waarvoor terugvragen en dit op papier te zetten. Als zij echt 100% willen hebben is de gang naar de vakbond of een eigen advocaat aangewezen.

Ik heb dit bij de bond aangekaart en zij hebben ook mij bijgestaan sinds het begin. Bij de IVA aanvraag, de toekenning en de gesprekken met de werkgever over de transitievergoeding en uitbetaling van de vakantie en verlof dagen.

Maar ik denk dat ook zij het niet allemaal helemaal meer weten.

Medische afzakker
IVA met 1 jaar terugwerkende kracht

Het blijkt allemaal niet zo simpel als gedacht en het lijkt ook dat de werkgever niet helemaal weet hoe zij dit moeten aanpakken.

Er is geen kwaad bloed maar veel ontwetenheid heb ik het idee.

Ontwetendheid is meestal de boosdoener. Wel vreemd dat de vakbond het niet weet. Voor hen is het bij wijze van spreke dagelijkse kost.
Ik denk dat het afwachten is op de berekening van de inhoudingen e.d, da kan gemakkelijk gecontroleerd worden of en wat er is misgegaan. Wellicht ontdekt je werkgevrr het dan zelf al.

Weer een staple verder.

Gesprek gehad met de jurist van de Bond en alles is nu ook duidelijk bij de bond en dit is ook gecommuniceerd naar de werkgever.

Kennelijk ging de bond en de werkgever er vanuit dat het UWV het tegoed aan mij had overgemaakt, dat kwartje duurde best lang voor het viel bij de bond.

Vraag me wel af waarom de werkgever hier niet van op de hoogte was het is ten slotte aan hun overgemaakt. Maar de contact persoon bij de werkgever was er niet van op de hoogte, zij moet intern er naar opzoek.

Vraag me wel af wanneer en hoeveel het UWV heeft overgemaakt aan de werkgever.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.