Home Forums Verslag van de Koffietafels Veel positiviteit – Koffietafel Papendrecht 23 maart

Veel positiviteit – Koffietafel Papendrecht 23 maart

2 Started on: 1227 maart 2017 om 03:20
Anoniem

Een fijn gezelschap met veel postiviteit en verschillende achtergronden, dat was kenmerkend aan de Koffietafel van afgelopen donderdag 23 maart bij De Werkbank in Papendrecht.

“Je hebt elkaar nodig voor een positieve draai”

Peter is als Ervaringsdeskundige de gespreksleider. Hij deelt zijn eigen verhaal waaronder zijn goede gesprek met de arbeidsongeschiktheids adviseur van de verzekeringsmaatschappij. Ondanks dat hij eerder in zijn ziekteproces behoefte had aan deze informatie, heeft hij het gesprek als zeer prettig ervaren. Tegelijkertijd is dit een van de redenen geweest om als Ervaringsdeskundige (ED) zich voor Samen Veerkrachtig in te gaan zetten. Door zijn openheid volgen de anderen met hun verhaal. Een ieder vanuit zijn of haar eigen achtergrond.

“Ik heb nooit gekeken naar wat ik niet kan, maar wat ik wel kan”

“Je hebt elkaar nodig voor een positieve draai” was een van de uitspraken. “Iemand is de zwakste schakel. Geen enkele sterke kan zonder, daarom is het waardevol dat je hier bent” zei een ander. Een ondernemer die flink wat tegenslagen heeft gekregen over verschillende vlakken benadrukt: “Ik heb nooit gekeken naar wat ik niet kan, maar wat ik wel kan”. Dat is wat hij de andere ook graag wil meegeven.

Diverse mensen ervaren dat hun ziekte en situatie grillig is. Op het ene moment kun je meer aan dan op het andere moment. Het is omgaan met je situatie. Datzelfde geldt voor iemand die inbrengt: “Na iedere sollicitatie weer dat briefje dat ik niet in het profiel pas”. Anderen begrepen dat. Je veerkracht van het leven wordt soms flink getest. Iemand vult aan “Ik was bang als ik los zou laten dat ik zou instorten. Nu weet ik dat ik niet verzuip als ik ga huilen.”

Wil jij ook een Koffietafel bijwonen? In de kalender kun je de volgende Koffietafels vinden, of laat hier je e-mailadres achter om op de hoogte gehouden te worden!


Wij zijn dankbaar dat we terecht konden bij De Werkbank in Papendrecht. De Werkbank is een stichting door en voor werkzoekenden. Zij helpen elkaar bij het vinden van werk. Daarnaast krijgen zij steun van ervaringsdeskundigen en professionals die hen een duwtje in de goede richting willen geven (pro bono). Een perfecte aansluiting met Samen Veerkrachtig!

Anoniem

Was zeker een informatieve middag

Anoniem

Wow, jullie zijn een ervaring rijker!

Fijn dat de ervaringen gedeeld konden worden en dat je elkaar op weg kunt helpen. Luisteren naar elkaar en zien wat het met een ander doet is van cruciaal belang. 

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.