Home Forums Ziek thuis Vakantie in de ziekenwet

Vakantie in de ziekenwet

3 Started on: 1221 juni 2022 om 09:02

Tags: 

Beste
Ik zit nu al 8 weken in de ziekenwet naar 2 operatie’s en 1 ziekenhuis opname ivm wondinfectie . Nu hebben wij bedrijfssluiting ( vakantie ) van 1 augustus tot en met 19 augustus 2022 het ziet er niet naar uit dat ik voor deze tijd nog aan het werk ga . Als ik weer ga werken is het 22 augustus 2022 en dan rustig aan op bouwen nu zou ik in September op vakantie willen 2 weken mag ik dan vrij nemen ook al ben ik nog niet volledig aan het werk dan zit ik schijnbaar nog in de opbouwende fase om te werken hopend spoedig op een reactie .
Johnnyboy

Vakantie moet besproken worden met de werkgever. Deze zal toestemming moeten geven, in de praktijk gaat het tijdens ziekte erom of de bedrijfarts bezwaren heeft.
Veel hangt af van het feit of je dan inderdaad weer (deels) aan het werk bent of niet. Werk je nog niet, dan zijn er weinig redenen om het verlof te weigeren. Werk je wel weer, dan is het aan je werkgever om te bepalen of de vakantie gelegen komt of niet, waarbij mogelijk ook de bedrijfarts een rol zal spelen als je nog deels ziek bent.

Bespreek het dus vooraf, voordat je iets gaat reserveren.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Hallo
Nu wordt ik om de 2 weken gebeld door de Arbodienst maar het is niet de bedrijfsarts ik denk een Assistent of secretaresse ze vraagt hoe het met mij gaat en daar blijft het bij wat is het doel daarvan . En moet ik nog bij de bedrijfsarts zelf komen daar heb ik nog niks van gehoord hoe of wat om weer het werk te gaan opbouwen weet iemand dit hopend spoedig op een reactie .
johnnyboy

Men controleert simpelweg het ziekteverloop en kijkt of het beter of slechter wordt. Dat er voorlopig geen gesprek komt met een bedrijfsarts is niet zo vreemd. Men wacht tot je herstelt bent van de operaties en zal pas meer willen weten waneer dat langer gaat duren dan gepland.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.