Home Forums Mijn Verhaal Test arbeidsongeschiktheid

Test arbeidsongeschiktheid

4 Started on: 128 december 2023 om 21:00

Hallo,

Weet iemand waar ik een test kan laten afnemen om mijn arbeidsongeschiktheid te bepalen?

Dank

Waarvoor wil je je arbeidsongeschiktheid testen? Waar wil je aanspraak op maken? Als je je situatie iets evrduidelijkt kun je een beter antwoord krijgen.

Doorgaans wordt de arbeidsongeschiktheid vastgesteld door een evrzekerinsgarts en daarnaast een arbeidsdeskundige. Dan heb ik het over de WIA.
Dat zelf laten doen kan, maar is moeilijk. Dan moet je een medisch adviesbureau inschakelen. Echter werken vele alleen in opdracht van advocaten e.d en niet direct voor particulieren. Daarnaast moet je rekenen op een bedrag van zo’n 250 Euro per uur wat zij berekenen.

Hallo,
Dank voor je reactie.Wil het testen om voor mezelf duidelijk te krijgen wat ik wel/niet aan kan.

De arts kijkt naar een aantal specten en beoordeeld je fysieke beperkingen (je hebt bijvoorbeeld slechts 1 been) en je psychische beperkingen (je bent bijvoorbeeld depressief. Dan kijkt hij ook of er aanpassingen mogelijk zijn: bijvoorbeeld kun je niet goed werken op een normale stole maar wel met een dure aangepast stoel.

De Arts ligt dit vast in een FML (functionele mogelijkheden lijst). Vervolgens kijkt een arbeidsdeskundige naar wat je met al die beperkingen theoretisch nog kunt verdienen, waarbij hij bijvoorbeeld ook naar je opleidingniveau kijkt.

Als je meer voor jezelf je mogelijkheden in kaart wilt brengen zou ik proberen zelf een FML in te vullen. Dat geeft je een houvast bij het voor jezelf kijken naar wat je allemaal nog kunt doen en wat je niet kunt doen.

Een FML met een kleine toelichting kan hier worden gevonden:
https://www.dosomegood.nl/wp-content/uploads/2018/02/FML-Functionele-Mogelijkheden-Lijst.pdf

Ik hoop dat je daar wat aan hebt, zonder dat je een dure adviseur hoeft in te schakelen.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Dankjewel

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.