Home Forums Je draai weer vinden Stoppen met gebruik SSRI

Stoppen met gebruik SSRI

1 Started on: 1226 januari 2019 om 19:12

Dag allemaal,

4 jaar geleden heb ik een flinke depressie in combinatie met een heftige angststoornis gehad. Ik heb hiervoor de afgelopen 3,5 jaar (na veel therapie en overleg met de psychiater) Paroxetine geslikt, waar ik totaal geen spijt van heb, omdat het mijn leven zo onwijs verbeterd heeft op dat moment.

Ik ben nu een week gestopt met de Paroxetine. Ik ben met 30 Mg per dag, cold turkey gestopt (Ja, ik weet hoe onverstandig dit is).. dit is zo gekomen, doordat ik was vergeten een nieuw recept aan te vragen vlak voor het weekend, en ik dus al 3 avonden zonder Paroxetine moest doen. Dat weekend ben ik zonder klachten doorgekomen, waarop ik heb besloten om het stoppen door te zetten. Momenteel heb ik nog steeds heel weinig klachten, behalve de welbekende tintelingen in mijn handen. Sinds vandaag (7 dagen na het stoppen) merk ik dat ik iets onrustiger ben en me sneller erger aan kleine dingetjes. Ik heb de huisarts hierover gesproken, die zei dat dit normaal was.. en dat ik het stoppen mocht voortzetten, omdat er nu toch al een klachtenvrije week is verstreken. Ik voel me dus eigenlijk verrassend goed, op het onrustige gevoel na.

Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben? En hadden jullie klachten, en vanaf hoelang na het stoppen kregen jullie hier last van? Ik hoor het heel graag!

Ik heb ook paroxetine gebruikt. Zelfde dosis. Ik ben ook toendertijd Cold Turkey gestopt en heb er enorm last van gehad. Dit heeft 2 weken aan gehouden. Ik had enorme last van nachtmerries en overdag was ik heel snel geïrriteerd. Na die tijd ging t snel beter. Maar ik viel terug en in overleg weer gestart met medicatie. 2 jaar verder en toen heel langzaam aan afgebouwd en nergens last van gehad.

(Nu ruim 2 jaar er vanaf.)

Dus ja ik had ook last van afkick verschijnselen. Hoop dat je ondertussen je beter voelt?

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.