Home Forums Werk slapend dienstverband en herintegratie

slapend dienstverband en herintegratie

2 Started on: 123 april 2019 om 10:51

Hallo ,

Twee dagen geleden ben ik op verzoek van mijn werkgever <slapend dienstverband en ERD > na 2 jaar  WGA 80-100% afgekeurd te zijn geweest , her-beoordeeld door een UWV arts .

Maar nu is mijn vraag ; Ik ben nu 80-100% afgekeurd , maar wat nou als het nieuwe percentage onder de 35% zou uitkomen ??

Is mijn <ex>werkgever dan verplicht om mij terug in dienst te nemen ? , of ander werk voor mij te zoeken ,?? omdat ik gehoord heb dat hij verantwoordelijk is voor mijn re-integratie .????

GROETEN FRANS .

 

Volgens mij ben je dan in principe nog in dienst, maar hoe het verloop dan gaat. Het lijkt me redelijk dat je dan samen een reïntegratieplan maakt!

ABC

Gegroet,

Uw werkgever is vanaf het moment dat u WGA krijgt in totaal 10 jaar verantwoordelijk voor uw re-integratie. Aangezien u nog in dienst bent, is het re-integreren bij uw werkgever een mogelijkheid en mogelijk zelfs een verplichting (dat weet ik niet zeker).

Dat geldt niet alleen bij de categorie lager dan 35 procent echter ook bij alle andere categorieën lager dan de categorie 80-100 procent.

De categorie lager dan 35 procent kan een boeiende categorie zijn bv bij overheid of onderwijs daar hier veelal in de CAO is opgenomen dat de werkgever verplicht is om de werknemer in dienst te houden. Lees voor de zekerheid uw CAO door om te kijken of in uw CAO ook hierover iets staat vermeldt. Van CAO’s bij andere bedrijfstakken weet ik niet zoveel en daarom geen idee of de regel van lager dan 35 procent daar ook is opgenomen.

Waar uw werkgever op hoopt is dat u een IVA uitkering krijgt daar deze niet door de ERD werkgever zelf betaald wordt.

Mvg ABC

 

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.