Home Forums Ziek en werken Second opinion

Second opinion

3 Started on: 1215 september 2023 om 17:53

Hallo, sinds vorig jaar mei ben ik gedeeltelijk in de ziektewet ivm diverse lichamelijke klachten waaronder Ehlers Danlos. Meerdere gesprekken gehad met de bedrijfsarts, die niet naar me leek te luisteren. Als gevolg daarvan is er een FML lijst gemaakt die absoluut niet klopt. De arts heeft zich absoluut niet verdiept in mijn aandoeningen en heeft dus ook eigenlijk geen idee wat mijn belastbaarheid is. Volgens de arbeidsdeskundige krijg ik het met deze FML lijst dus nooit voor elkaar in aanmerking te komen voor een WIA uitkering… vreselijk… Ik heb nu dus een second opinion bedrijfsarts in de arm genomen. Nog geen gesprek met deze man gehad omdat hij in november pas plek had voor me.
Zijn hier mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? En heeft iemand tips? Alvast bedankt! 🙂

Artsen van het UWV proberen je een zo laag mogelijke uitkering te geven. Veelal luisteren ze nauwelijks naar clienten. Wat je kunt doen heb je al gedaan: bezwaar maken en een second opinion krijgen.

Bereid je goed voor op het gesprek door voor je zelf op een rijtje te zetten waar je allemaal moeite mee hebt in vergelijking met een vergelijkbaar gezond persoon.
Vraag ook je dossier op bij het UWV zodat je weet wat de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige vinden en waarom.
Bedenk dat het gaat om je beperkingen in relatie tot de mogelijkheid tot werken, zoals staan, zitten, concentratie, knielen, etc.
Daarnaast kun je je behandelaar om een commentaar vragen op de bevindingen en conclussies van de verzekeringsarts en arbeidsdeskundigen. 1 punt dat je kunt maken is dat de verzekeringsarts geen medisch specialist op het gebied van je aandoening is.

Met vriendelijek groeten,

Socrates.

Всем добрый день. Готовка еды – это процесс, который может приносить много удовольствия, но требует определенных
знаний и навыков. Главное – не бояться экспериментировать и добавлять свой личный вкус в блюда.
И не забывайте дегустировать свои творения! На сайте рецептов вы найдет массу интересных блюд – [url=https://gotovim-vkucno.ru/]готовим вкусно.[/url]

?????????????

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.