Home Forums Mijn Verhaal regels zijn regels

regels zijn regels

5 Started on: 1215 september 2023 om 14:25

Dit is mijn eerste verhaal die ik op dit forum plaats. Het verhaal gaat als volgt. Ik woon in de buurt van het Bosrijkgebied en ik heb vorig jaar Eind oktobe een herseninfarct gehad, daarom ben ik beperkt in het lopen… En mijn Enkerarm doet het niet meer. Ik heb via de gemeente een driewiel fiets gekregen. Om zelf mobiel te zijn, maar ook om mijn hond uit te kunnen laten. Het bosgebied waar ik fiets wordt beheerd door Natuurbosbeheer. Nu word ik regelmatig aangesproken door medewerkers van het natuurbosbeheer met de mededeling dat ik daar niet mag fietsen en dat ik de hond aan de lijn moet houden. Dat zijn dan net de twee dingen die voor mij moeilijk zijn. Het gevaar is dat mijn hond ongemerkt al voor de fiets langs gaat lopen. Of onder de achterwielen van mijn driewiel komt. Daarom heb ik heel vriendelijk gevraagd om een ontheffing. Maar daar beginnen ze niet aan, want regels zijn regels. Heeft iemand op dit forum dat ook al eens meegemaakt?

Ik weet niet welke organisatie je bedoelt, maar ten aanzien van je fiest zou ik contact opnamen met het hoofdkantoor/bestuur van de organisatie en je situatie kort uitleggen. Ik raad altijd aan 1 of 2 kantjes en niet meer. Wellicht dat ze dan bereid zijn een uitzondering te maken, de individuele medewerker kan dat niet doen.
Hou er wel rekening mee dat de hond waarschijnlijk gewoon aan de lijn zal moeten en je de hond zal moeten trainen waar te lopen. Men wil niet dat honden achter allerlei dieren gaan aanrennen dus je kunt verwachten dat ze nee zullen zeggen.

Succes,

Socrates.

Bedankt voor je bericht. Door mijn hond naast mij los te laten lopen, dat is voor mij de enigste manier om hem uit te laten. Ik weet van mijn hond dat hij niet achter wild aan gaat en hij kom nauwelijks van het pad af. Dus er is geen enkele hinder voor de natuur als ik met mijn hond daar rondloop. En ik snap regels zij regels. Alleen er zijn ook uitzonderingen op de regel. Ik heb deze driewielfiets gekregen om meer mobiel te zijn en om met mijn hond te kunnen ontspannen in het bos. En al wordt mij dat ontnomen. Ik heb aan de fiets wel degelijk een touw waarmee ik mijn hond even kan vastzetten. Maar dan ga ik niet rijden omdat dat te gevaarlijk is. Of hij kan mij van de fiets aftrekken. Als ik hem aan de lijn heb kan ik niet fietsen, omdat de kans groot is dat hij dan voor mijn fiets langs gaat. En met alle gevolgen van ding of onder de achterwiel van mijn driewielfiets komt. En daardoor zijn poot breekt.

ik heb de volgende aangetekende brief naar Staatbosbeheer gestuurd.
– ### AANGETEKENDE BRIEF

– Staatsbosbeheer
T.a.v. de Directie
Smallepad 5
3811 MG Amersfoort


– Betreft: Verzoek om ontheffing voor het uitlaten van mijn hond in het bos
datum : 21 september 2023

– Geachte heer of mevrouw,

– ik hoop dat u deze brief geheel wilt lezen en daar een gedegen antwoord op wil geven.
Normaal gesproken laat ik onze hond uit op de sprengenberg te Haarle.
Dat wordt nu door een boswachter voor mij onmogelijk gemaakt ik zal uitleggen wat er gebeurd is.
Op 31 oktober 2022 heb ik op 57-jarige leeftijd een herseninfarct gehad daardoor heb ik verlammingsverschijnselen aan de linker kant. Mijn linkerarm doet het niet meer en ik kan niet goed lopen. Om die reden heb ik van de gemeente een driewieler-fiets ontvangen waarmee ik overal naartoe kan fietsen dus ik ben weer mobiel. Tevens kan ik mijn gezin ook ontlasten door met onze hond(Golden retriever)te gaan wandelen. Dat betekent dat ik op de driewieler-fiets fiets en dat de hond naast me loopt. De gemeente had door dat ik zeer snel weer mobiel moest kunnen zijn om mijn genezing te bevorderen. Het fietsen geeft voor mij een dagelijkse ontspanning wat alleen maar gunstig voor mijn genezing is.
Op het moment toen ik de driewieler-fiets heb ontvangen heb ik eerst gekeken hoe kan ik onze hond aan de lijn houden. Maar we kwamen er al snel achter dat het niet mogelijk is om de hond aan de lijn te houden en ik zou uitleggen waarom niet.
Als ik onze hond aan de lijn naast mijn fiets laat lopen en ik de halsband tekort heb dan is de kans zeer groot aanwezig dat hij met zijn achterpoten onder mijn achterwiel van mijn driewieler-fiets komt met alle gevolgen van dien. Als ik de halsband te lang heb dan kan hij mij veel te makkelijk voor de fiets komen met alle gevolgen van dien. Dus van mij is er maar één manier om mijn hond uit te laten en dat is door de hond los naast mij te hebben.
Ik heb de driewieler-fiets vanaf begin april en vanaf dat moment heb ik onze hond altijd los naast mij door het bos uitgelaten. Op het moment dat ik een andere hond tegen kom met eigenaar doe ik hem even vast aan de riem aan mijn driewieler-fiets maar dan blijf ik stilstaan omdat het te gevaarlijk is om te gaan rijden dan.
Uiteraard doen de medewerkers van natuurmonumenten in het bos gewoon hun werk. Ik ben dus ook verschijnende medewerkers van natuurmonumenten of Staatsbosbeheer tegengekomen die mij aanspraken op het feit dat ik daar niet mocht fietsen en dat de hond aan de lijn moest. Zeker zes medewerkers snapten mij situatie en wensten mij veel plezier en rust in de natuur.
Eigenlijk is de vraag waarom ik daar fiets overbodig omdat ze kunnen zien dat ik mindervalide ben.
Om het uiteindelijk goed te regelen ben ik vorige week donderdag bij het gebouw van natuurmonumenten naast het restaurant de Pas geweest om te overleggen of ik geen ontheffing zou kunnen krijgen zodat ik gewoon met mijn hond door het bos kan gaan.
Maar de betreffende boswachter …….. was niet voor rede vatbaar en zei regels zijn regels.
Ik heb duidelijk uitgelegd hoe mijn situatie is en dat dit het enigste is waarmee ik mij kan ontspannen door met mijn hond door de natuur te wandelen en dat zijn mijn twee belangrijkste momenten op een dag.
De betreffende boswachter die zei ook dat ik wel in het bos mocht komen maar dat de hond aangelijnd moest zijn. Nou dat is nou precies het probleem ik kan hem niet aan de lijn houden ik heb maar één arm en ik zit op een driewieler-fiets omdat ik moeilijk lopen kan. Maar blijkbaar heeft deze meneer geen begrip voor mij en wil niet naar een oplossing zoeken.
Laten we duidelijk zijn ik blijf en ik ben verantwoordelijk voor mijn hond. Als mijn hond achter wild aan zou gaan dan hebben we een compleet andere situatie dan geef ik de boswachter ook gelijk en kan ik niet mijn hond loslaten in het bos. Maar ik verzeker u dat mijn hond niet achter wild aan gaat. Ik heb het al meerdere malen mee gemaakt dat we zelfs oog in oog met een hert staan op nog geen 20 mtr afstand en dat onze hond netjes naast me komt zitten tot het moment dat ik hem het commando vrij geef. Dat is voor hem het teken dat hij weer verder mag lopen. ik kan u zeggen dat hij nauwelijks van het pad af komt.
Vanaf die tijd dat ik niet meer in de bos mag komen met mijn hond is onze hond de hele dag onrustig. Dit komt door het feit dat ik niet meer met hem kan wandelen wat wij toch dagelijks twee keer op een dag deden.
Ik snap dat er regels moeten zijn maar net zoals een invalidenparkeerplaats daar gelden op de normale regels ook andere regels en ontheffingen zoń ontheffing heb ik ook van de gemeente ontvangen dus ik mag met mijn auto mits ik bestuurder ben op een invalidenparkeerplaats staan.
Bij alle regels kan er een uitzondering op de regel gemaakt worden.
Dus een oplossing zou kunnen zijn door mij een ontheffing te geven, waar ik eventueel ook wel voor wil betalen, die mij het recht geeft om overal in het bos met mijn hond te kunnen wandelen.
Ik hoop dat u mijn situatie begrijpt. En dat u wilt bekijken of we hier een oplossing voor kunnen bedenken zodat ik weer met mijn hond in het bos kan lopen.
– Met vriendelijke groet,
Jean Nijhuis

Goede brief. Nu is het afwachten en dat kan even duren. Maar weet dat Staatsbosbegheer aandacht heeft voor minder validen en daar op sommige plekken ook speciale tours e.d. voor organiseert.

Succes.

laten we hopen dat men begrip hebben voor mijn situatie.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.