Home Forums Mijn Verhaal Re-integratie project

Re-integratie project

1 Started on: 127 mei 2023 om 17:41
Anoniem

Hallo,

Een half jaar geleden is er besloten dat ik spoor 2 in moest, maar mijn werkgever heeft geen enkele re-integratie voorgesteld of een eventueel bedrijf dat mij hiermee helpt.
Er is amper contact en nu in een korte tijd zal ik een aanvraag voor een WIA moeten doen. Ik maak mij erg zorgen, omdat er wordt gevraagd voor een re-integratie rapport, die er niet is. Hoe moet ik nu verder? Maak ik nog wel kans op een WIA-uitkering of zal ik nog een jaar aan mijn werkgever vastzitten? Of erger nog, is er de kans dat ik ontslagen word en niks krijg?

Hallo,

De werkgever heeft zich ook te houden aan regels en het zogenaamde stappenplan. Zo te horen heeft uw werkgever zich niet echt ingezet voor reintegratie of daar uberhaupt begeleiding voor geregeld. Dit kan bij uw aanvraag betekenen dat de werkgever als santie u nog een jaar in dienst moet houden en alsnog een spoor 2 traject moet worden ingezet.

Als u ziek bent, moet uw werkgever zich houden aan het Stappenplan. Hij maakt met u een Plan van aanpak en houdt zich aan de afgesproken termijnen. Hij bewaart alle belangrijke documenten over uw re-integratie in het re-integratieverslag. Vraagt u na 2 jaar ziekte een WIA-uitkering aan, maar blijkt dat uw werkgever niet voldoende heeft gedaan voor uw re-integratie? Dan kan UWV uw werkgever verplichten om langer uw loon door te betalen. Dit kan voor maximaal 1 jaar. Hij kan u dan niet ontslaan.

https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-met-werkgever/re-integreren-tijdens-ziekte/detail/plichten-als-ik-ziek-ben-met-een-werkgever/verplichtingen-van-mijn-werkgever-bij-ziekte

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.