Home Forums Werk Proefplaatsing

Proefplaatsing

3 Started on: 124 april 2017 om 04:03
Anoniem

Na een omscholing of bij een carrière switch twijfelen de meeste werkgevers of je geschikt bent voor een nieuwe functie. Het UWV maakt het mogelijk voor uitkeringsgerechtigden die moeilijk aan werk komen om samen met de toekomstige werkgever een proefplaatsing aan te gaan voor twee maanden zodat jij je uitkering door betaald krijgt voor de twee maanden en dat de werkgever jou geen loon hoeft te betalen tijdens de proefplaatsing. 

Belangrijke voorwaarden zijn onder anderen:

1. Dat je toestemming aan moet vragen of bij het UWV of bij je (ex)-werkgever als hij je eigenrisicodrager is of bij je Casemanager Re-integratie van N.V. Schade

2. Dat de bedoeling van de werkgever is dat hij na de proefplaatsing jou een dienstverband van minimaal 6 maanden aanbiedt en dat het aantal uren van de dienstverband hetzelfde is als de proefplaatsing.
Voor details, ga naar https://www.uwv.nl/werkgevers/…etail/proefplaatsing

Door aan te geven dat je open staat voor een proefplaatsing in je sollicitatiebrief nadat je een proefplaatsing hebt afgesproken  met je contact persoon, maak je de kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek groter. Met een proefplaatsing beidt je de gelegenheid aan je (toekomstige) werkgever om kostenlos zijn twijfels weg te werken.

De winst voor jou is dat je hierdoor aan een baan kan komen of mocht het toch na een half jaar nix worden met de werkgever, heb je dan zo wie zo werkervaring opgebouwd die je je CV mee kan bijvullen.   

Anoniem

 

Welke opties zijn er oa naast een proefplaatsing? 

Hoe zit het hierbij dan met betaling en door wie? 

 

Anoniem

Welke opties zijn er oa naast een proefplaatsing?

Er zijn meerdere opties zoals onbetaald solliciteren op basis van werkervaringsplaats bij bedrijven (stage). Ook Via je Casemanager bij N.V. Schade kan je (mogelijk) in aanmerking komen voor een werkcoach die jou naar een baan kan begeleiden. Vrijwilligerswerk via Vrijwilligersorganisaties in je regio, op je functie gerelateerde taken is ook een manier om ervaring  op te doen en sterker nog een positieve invulling op je CV.

Hoe zit het hierbij dan met betaling en door wie?

In alle bovengenoemde opties is zowel het UWV als N. V. Schade bereid om je uitkering door te betalen. De eerste stap is natuurlijk je intentie kenbaar te maken bij je contact persoon bij het UWV en N.V. Schade voordat je zo een stap neemt.

 

Beste Babou,

Als je na de proefplaatsing wordt aangenomen verbeterd dan ook je financiële situatie of vult de WAO je inkomen aan tot het bedrag wat je altijd al kreeg en blijft het hetzelfde?

Groetjes Djien.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.