Home Forums Mijn Verhaal Onnodige complexiteit LGU en WW leid tot 2 maanden onvoldoende inkomen.

Onnodige complexiteit LGU en WW leid tot 2 maanden onvoldoende inkomen.

1 Started on: 1219 december 2022 om 12:22

Ik was in de maand november in de WW terecht gekomen. Ik had al een een andere baan gevonden maar wegens trage besluitvorming kon ik niet direct 1 november beginnen.
UWV ging er dus vanuit dat ik geen recht meer had op een LGU uitkering waardoor ik de lagere voorzettingsuitkering heb ontvangen. Nu ben ik 21 november begonnen met de nieuwe baan en had ik toch nog voldoende inkomen om voor de LGU in aanmerking te komen.
Echter UWV heeft deze berekening nog niet gemaakt, natuurlijk wel voor de WW waardoor al met al 600 euro netto minder heb ontvangen.
Daarnaast Berekent UWV dat ik Loon en WW zou ontvangen voor de maand December. Volgens hen zou ik dan een bedrag tegen de 6000 euro ontvangen. Een belachelijk hoog bedrag wat niet eens zou kloppen als ik daadwerkelijk WW en loon zou gaan ontvangen.
Natuurlijk ontvang ik over de maand December geen WW uitkering. Sterker nog ik heb geen betaalspecificatie van de WIA noch de WW. Ik heb al eerder gebeld met UWV over de fout dat er ten onrechte WW over de maand December wordt berekent en waardoor ik geen recht zou hebben op een vervolg noch LGU uitkering.
Nu blijkt dat hier niets mee is gedaan. Ik ontvang dan in December 1000 euro minder dan normaal. Bovendien rekent UWV mijn transitie vergoeding mee als inkomen waardoor ik teveel verdient zou hebben en wat ik in 2 delen in de maand december en januari moet terugbetalen.

Dit wordt een fijne kerst met een diner van de voedselbank. Werken loont echt dank u wel UWV

Werken met een arbeidsongeschiktheidsuitkering is tegenwoordig een hachelijke onderneming.

Wat je probleem berteft het enge dat je kunt doen is bellen en dat heb je gedaan. Het blijft lastig als er verschillende afdelingen bj betrokken zijn. Je kunt nogmaals bellen, met een verzoek om een voorschot. Het probleem met de transitievergoeding is dat UWV de gegevens van d ebelastingdienst doorkrijgt, maar niet goed kan zien waarvoor het bedrag precies is.
Alternatief kun je telefonisch contact opnemen met het klachtenbureau van UWV en bezien wat zij kunnen doen op zulke korte termijn.

Uiteindelijk zal het allemaal wel goedkomen, maar dat duur wel lang en vergt mogelijk procedures.

Toch nog prettige feestdagen.

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.