Home Forums Werk Niet rond komen vanwege laag inkomen door arbeidsongeschiktheid

Niet rond komen vanwege laag inkomen door arbeidsongeschiktheid

2 Started on: 1216 februari 2017 om 02:30
Anoniem

Kan je niet rond komen door je vaste lasten en eventuele schulden, of hou je niet genoeg leef geld over vanwege je inkomensdaling door je arbeidsongeschiktheid, misschien kan je beroep doen op een schuldhulpverlening van de Gemeentelijke Kredietbank.

Ben je geslaagd tijdens de intakegesprek of je in aanmerking komt voor schuldhulpverlening, start de Kredietbank een bemiddeling met de schuldeisers en als er een akkoord is bereikt wordt je maandelijkse inkomen overgenomen door de Kredietbank waaruit je een vaste afgesproken bedrag krijg maandelijks gestort op je eigen rekening door de Kredietbank als leef geld.  Hieronder een korte introductie van de Gemeentelijke Kredietbank:

De GKB is een overheidsinstelling voor hulp bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening. Wij helpen mensen met een financieel probleem waar ze zelf niet (meer) uitkomen, en bij het voorkomen daarvan. Hierbij werkt de GKB samen met verschillende instanties, zoals bijvoorbeeld het maatschappelijk werk. De GKB werkt voor de inwoners van 22 gemeenten.

Voor meer informatie kan je terecht op de website https://www.degkb.nl/

Ik vind het niet kunnen als jij je hele volwassene leven gewerkt hebt en je eigen onderhouden hebt dat nadat je arbeidsongeschikt wordt de loon van je patner mee geteld wordt. We hebben nu 2 lonen en ik wordt buiten mijn schuld steeds zieker en daardoor hebben we meer kosten. Maar mijn man verdient net iets meer dan het minimumloon voor een gezin dus heb nergens geen recht op. Terwijl ik al vanaf mijn 18 e werk. Vind dit zo slecht

Ik ben 55-65% afgekeurd na 25 jaar fultime in een hypermarkt gewerkt heb. Sinds 2007 50% werkzaam bij een SW bedrijf waar ik meer als een jaar ziek ben. En financiële problemen gekomen ben naar budget beheer bij Kwintes gegaan en regelen al je financiële zaken. Ligt ook aan hoeveel schuld je hebt. Bewindvoerder kan ook maar kost € 195 ligt aan je inkomsten en je moet naar een rechter die het moet goedkeuren. Schuldsanering heb ik 10 jaar geleden gehad vanwege een expartner en alles stond op mijn naam. Schuldsanering duurt 3 jaar en de schulden moet veel zijn en ongeveer € 40 per week voor boodschappen bij al deze instantie. Dus kijk wat het beste bij jou past en goed informeren. Ik adviseer om hulp bij financiële en daarom ook Psygische klachten te nemen. Valt een zware last van je schouders en je krijgt rust om ook andere dagelijkse dingetjes te doen. Ik ben alleenstaand en geen kinderen maar na 40 jaar hard gewerkt moet ik naar de voedselbank.

 

 

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.