Home Forums Mijn Verhaal Mijn Verhaal

Mijn Verhaal

3 Started on: 1230 november 2016 om 05:20

Mijn naam is Babou, ik kom uit Gambia. kort nadat ik in Nederland kwam wonen realiseerde ik me dat het bijna onmogelijk is voor een echtpaar om rond te komen met één inkomen in een maand.

Toen schoten er twee vragen door mijn hoofd; Hoe kom ik aan een baan met mijn taalachterstand?….. Wat voor werk ga ik doen?. Zonder twijfels dacht ik aan de bouw omdat ik ook in Gambia tijdens mijn middelbare schooltijd, makkelijk in de bouw aan een vakantie baantje heb kunnen komen.

Eerst wilde ik een timmerman worden maar de vraag bleef, hoe kom ik in de bouw terecht? Al gauw belandde ik in de bouw als bouwopruimer. In die rol kreeg ik maar één taak en dat heet ; ( open voor alle voorkomende werkzaamheden). Zo heb ik veel geleerd en uiteindelijk ben ik doorgeroeid naar loodgieter.  Al snel ben ik van dat vak gaan houden.

Vanwege mijn gedrevenheid van nooit eerder een waterpomptang in mijn hand gehad heb ik het kunnen schoppen van leerling monteur tot leidinggevend installatiemonteur. ik heb dit allemaal de bedanken aan de voorman van het loodgietersbedrijf die zo blij was met mijn hak werkzaamheden als bouwopruimer dat hij  mij vroeg of ik een loodgieter wil worden? en ik schreeuwde JAAAA!!.

Anderhalf jaar nadat ik leidinggevend monteur ben geworden begon ik last van mijn rechter knie te krijgen en in de eerste instantie dacht ik dat het door te veel traplopen kwam. Uiteindelijk blijkt het kraakbeenverlies te zijn. Net nadat ik begonnen ben met mijn re-integratie bij mijn ex-werkgever blijkt uit een medische onderzoek dat ik ook aan de linker knie dezelfde klachten heb.

De knie klachten hebben geleidt tot het inzetten van re-integratie spoor 2 en omscholing naar zittend werk omdat knielend werk niet meer voor mij mogelijk is.

Ik heb de opleiding Basiskennis boekhouden, Basiskennis calculatie, Basiskennis loonadministratie en Praktijkdiploma loonadministratie met succes afgerond en dankzij NV Schade verzekering ben ik met de opleiding Financieel administratief medewerker bezig en wordt tegelijkertijd ook begeleid naar een baan door een re-integratiebureau dat door NV Schade is ingeschakeld en zij (NV Schade) dragen de kosten voor de opleiding en de begeleiding naar een baan door de re-integratiebureau.

 

Anoniem

Mooi hoor Babou! Genoeg hier om enorm trots op te zijn. Ga zo door!

Dag Babou,

Wat een drive!!!! Mooi om je verhaal te lezen en de kracht die jij uitstraalt. Gedrevenheid brengt je verder en daarmee bereik je veel. Het geloof in jezelf geeft aan waar toe je in staat bent, top!!

C

Respect voor wat je hebt kunnen bewerkstelligen!

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.