Home Forums Anderen helpen Iva Aanvraag afgewezen, Hulp

Iva Aanvraag afgewezen, Hulp

7 Started on: 1215 mei 2020 om 14:05
Anoniem

Dag Lieve mensen,

Mijn Iva aanvraag is afgewezen wat onterecht is, ik hoop dat ik in de goede categorie forum mijn vraag stel,

Ik heb een Wia uitkering al 1.5a2 jaar waarvan 80/100% afgekeurd, afkeuring op Ernstige depressie , Ptts, Alopecia universalis, Spastische darm en Chron en loop bij de GGz.
Mijn medische toestand is erg verslechtert ook medicijnen slaan niet aan
Ik heb de Iva aangevraagd ivm. Duurzame ziekte die verslechtert is enkel ze werpen het omver en de specialistische dossiers van de ziekenhuis de Ggz en de huisarts nemen ze niet aan ze draaien het om zeg maar, na de afkeuring ben ik in bezwaar gegaan enkel het lukt me niet om een persoonlijke verslag te maken want bij mn aanvraag iva hoorzzitting”telefonisch ivm. corona”heb ik de dagindeling en mijn persoonlijke ervaring niet opgegeven omdat ik dacht dat ik me geen zorgen hoefde te maken enkel ik heb me ernstig vergist,

Uwv heeft zich absoluut niet verdiept in mn dossiers, zou iemand mij alstublieft hierbij willen helpen ze spelen een spelletje met me ik ben in de knel geraakt en zie geen uitweg deze keer moet ik me goed voorbereiden mn advocaat helpt me niet daarbij, ik vraag hierbij om uw hulp en wil u verder inlichten over mn ziekte en zijn beloop,

Ik zou zo graag met iemand in prive willen spreken of schrijven die er verstand van heeft want het kost me enorm veel moeite om me te uiten ik moet een verslag maken en kan het niet voorelkaar krijgen,

Ik zou zo graag  iemand willen tegenkomen op het forum die zijn helpende hand toereikt,

Ik hoop op een reactie,

Mvg, Ed

 

Anoniem

Het is erg stil ?

Beste Ed,

Ik snap dat je zit te springen om advies!! Hele lastige situatie!! Mijn ervaring is echter, dat je het hele straatje doormoet om in je gelijk gezet te worden. Een bezwaar, dan beoordelen ze opnieuw de eigen uitslag. Dan in hoger beroep!! En beoordeeld de rechter ook jouw verhaal!! En deze zal zeker jouw dossier doornemen!!

Wat mij daarbij heeft geholpen, dat ging via mijn werkgever, was een traject bij Ergatis, een onafhankelijk medisch adviescentrum. Zij kunnen heel goed alles op papier zetten en medisch onderbouwd met hun medische expertise in huis!!

https://www.ergatis.nl/

Misschien heb je in je omgeving een hulpverlener of vertrouwenspersoon met wie je dit kunt onderzoeken. Een stap naar de rechtbank, heb je juridische hulp nodig, iemand met de kennis maar die ook echt voor je staat!!

Ik hoop dat je wat in dit antwoord kunt vinden, anders lees ik dat graag terug!

Mvg Ineke

 

Anoniem

Dag Ineke, 

Mn advocaat heeft al bezwaar ingediend, enkel hij vertelt geeft me geen advies hoe ik me voor kan bereiden net zoals een dagindeling etc. Ik moet het zelf uitvissen,

Nog een aantal vragen:

Ik wil aanvullende info opsturen achteraf,

Ik wil een brief schrijven hoe mn leven de laatste jaren verslechtert is en mn dagindeling zal de rechter dit echt lezen?

En straks met de hoorzitting als hij die bovengenoemde niet heeft gelezen zou ik dan op papier mijn verhaal en dagindeling mogen vertellen

Bedankt voor je reactie ik zal straks de link bekijken en kan men na de afwijzing uwv meteen naar raad van beroep of moet ik eerst bij de rechter langs?

Mijn vriendelijke dank, en hoop een reactie

 

Je gaat inderdaad eerst in bezwaar. Dan beoordeeld een bezwaar-arts de uitslag en procedure van de collega’s. Misschien ligt het duimendik dat ze jou verkeerd beoordeeld hebben, dan ben je daarna klaar.

Mochten ze het bezwaar afwijzen, dan dien je een beroep in. En ga je door richting rechter. Duurt allemaal wel een tijdje, lange adem dus😥. Zitten wel kosten aan verbonden!!

Waarschijnlijk kan jouw advocaat niet zelf een inhoudelijk verslag maken, omdat het medische content is.

Jouw plan om een persoonlijk verhaal over jouw ervaringen, inc dagprogram etc. zou ik inderdaad gewoon indienen. Houdt het overzichtelijk, maar maak het compleet👍.

Soms hebben ze daar van bepaalde ziektebeelden zelf geen goed inzicht. Weet er alles van. Ben bezig geweest mijn hersenletsel (nah) duidelijk te krijgen 🙈….

Mvg Ineke

*** stuur je verhaal op, maar neem ook een versie op papier mee, je kunt vragen of je het z.n. mag oplezen in de hoorzitting. Overleg dat met je advocaat, dat hij daar jou in ondersteund, evt even tijd voor vraagt tijdens de hoorzitting mocht je er niet lekker tussenkomen.

Een dagverhaal kun je maken door jouw dag in een tijdsindeling te zetten, bijv uur tot uur, wat je doet, en wat jou dat kost aan inspanning. Neem er rustpunten in op, bijv slapen onder de middag, en beschrijf een ‘slechte’ dag! Vertel ook wat je aan hulp ontvangt.

Anoniem

Dankje Ineke voor je reacties, ik ben al wat weer op de weg geraakt het enige wat ik nog kan doen is inderdaad persoonlijke info en dagindeling opsturen, ik moet er wel mee oppassen wat ik in mn brief beschrijf de uwv geeft er een eigen draai aan, ik heb gelukkig iemand kunnen vinden gisteren via via een ingenieur die mij wil helpen hierbij kosteloos, hij kan me erg gied volgen en begrijpt de onlogische afwijzing van de uwv het komt goed hoop ik, heb geen energie meer hiervoor, ik wil je nogmaals bedanken mocht ik nog vragen hebben zal ik ze hier plaatsen, mijn vriendelijke dank, ook voor de leden die deze flora hebben opgezet

Fijn!! Ja het kan je erg van de wijs brengen dan he, herkenbaar hoor.

Heel veel succes in jouw proces, vingers gekruisd dat het afloopt, op jouw beste manier. Het is niet niks, arbeidsongeschikt, maar het leven is zoveel meer dan dat!!

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.