Home Forums Werk Inzage medische gegevens geven?

Inzage medische gegevens geven?

6 Started on: 129 september 2019 om 12:01

Ik ben 2 jaar ziek. Ik heb een bezwaar ingediend tegen een beslissing van het UWV. Mijn werkgever heeft ook een bezwaar ingediend. Nu stelt mijn werkgever mij de vraag of ik toestemming wil geven voor inzage in medische gegevens. Is dat verstandig om te doen? Ik heb gelezen dat ik het recht heb om dit wel of niet te doen. UWV geeft dit ook aan. Maar wat is wijsheid?
Ik heb de arboarts en UWV altijd toestemming gegeven om informatie op te vragen. Maar nu vraagt mijn werkgever dit ook om een goed bezwaar in te kunnen dienen.
Werk ik erg tegen als ik dit niet geef? Ik wil de verstandhouding niet verpesten, maar ik weet niet of dit ook tegen me kan gaan werken als ik wel toestemming geef zodat ze wat kunnen opvragen?

Oei moeilijke. Ikzelf deed dat toen wel, maar kon niets bedenken wat tegen zou werken. Weet je werkgever wat er aan de hand is, gaan jullie dit samen aan?

Beste Pieter74,

je geeft aan dat je de verstandhouding met je werkgever niet wil verpesten. Is de verstandhouding nu goed? Zijn jullie in gesprek met elkaar?

Je geeft aan dat je werkgever ook in bezwaar wil gaan tegen de beslissing van het UWV. Hebben jullie hierover onderling contact?
Ik kan me voorstellen dat jullie samen op kunnen trekken in het bezwaar. Dan zou het delen van je medische gegevens een mogelijkheid zijn.

Ik kan me ook voorstellen dat jouw werkgever eigen risico drager is. Weet jij of dit zo is?
De werkgever is er dan bij gebaat dat jij een IVA uitkering zou ontvangen (duurzaam arbeidsongeschikt).

Zoals je ziet heb ik naar aanleiding van jouw vraag wat wedervragen, ik hoop dat je deze kan en wil beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
John

Bedankt voor jullie reacties!

Mijn verstandhouding met mijn werkgever is goed. Ik word regelmatig gebeld met de vraag hoe het gaat. Al merk ik wel dat het allemaal erg zakelijk is. De telefoontjes zijn duidelijk omdat het verplicht is volgens Wet Poortwachter.

Mijn werkgever heeft me wel zelf verteld dat ze in bezwaar gaan net als ik. Dus daar hebben we contact over. Ze gaven ook aan hiervoor inzicht te willen hebben in medische gegevens.

UWV gaf aan dat het 2 aparte bezwaren zijn over 1 zaak en dat we dus niet samen op kunnen trekken.
Mijn werkgever heeft grotere financiële belangen bij het gelijk krijgen van het bezwaar dan ik.

Ik weet niet of mijn werkgever eigen risicodrager is. Hoe kom ik daar achter? Ik vermoed van wel, want ze hadden het over de gevolgen ook voor mij voor 10 jaar doorbetalen enzo?

Dus ik twijfel echt enorm over het verschaffen van de medische informatie.. Ik wil niet tegen werken. Maar ik vraag me af of deze persoonlijke informatie niet eens tegen me kan worden gebruikt.

Kun je ze vragen waar ze het voor gebruiken gaan omdat je twijfelt? Waarom zijn het 2 verschillende bezwaren, verschillende doelen? Of kun je achter hun bezwaar gaan staan?

Ze willen het gebruiken voor bij het bezwaar aantekenen, ik denk dus als onderbouwing. 2 bezwaren, volgens UWV kan dit niet samengevoegd worden. Ieder een eigen zaaknummer ook. Wel zelfde doel.

Ik ben bang dat als ik gegeven niet geef, mijn werkgever ook niet meewerkt aan reïntegreren, of het me lastig maakt. Ik weet dat dat niet mag, maar ze kunnen natuurlijk tot de grens gaan. Ik heb best zwaar lichamelijk werk en dan is reïntegreren in mijn functie onmogelijk voorlopig. Op kantoor zitten, lukt mij ook voorlopig nog niet. Maar zal toch iets moeten straks. Ik weet nog niet hoeveel het me steaks gaat schelen financieel, maar maak me wel zorgen.

En dan denk ik, laat ik maar meewerken met werkgever, oom al zegt mijn gevoel dat ik geen persoonlijke medische informatie moet geven.

Beste Pieter74,

ik begrijp je dilemma over het wel of niet delen.
Ik hoop voor jou dat het je lukt om een beslissing te nemen waar je zelf achter kan staan.
Ik wil je heel veel sterkte en succes wensen bij je bezwaar.
Mochten er nog vragen zijn, stel ze dan gerust. We zullen trachten je zo goed mogelijk antwoord te geven.

Mag ik je vragen om ons hier op het forum op de hoogte te houden van je ontwikkelingen in je traject?

Met vriendelijke groet,
John

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.