Home Forums Anderen helpen Innovatie door geneeskundestudenten

Innovatie door geneeskundestudenten

0 Started on: 122 oktober 2018 om 18:14

Hallo allemaal,

Anderhalve maand geleden ben ik begonnen aan de opleiding geneeskunde aan het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen. In het eerste jaar van mijn opleiding moet ik deelnemen aan het innovatieproject. Dit houdt in dat we de opdracht gekregen hebben om een innovatieve oplossing te vinden voor een probleem in de huidige gezondheidszorg. Vaak doen we dit in combinatie met studenten van andere opleidingen, zoals psychologie of iets aan de technische universiteit.

Het moeilijkste deel van het project is het vinden van een probleem dat daadwerkelijk in de huidige zorg speelt. En wie heeft er nou een beter beeld van problemen in de zorg dan patiënten? Daarom vraag van jullie of jullie enkele van de problemen die jullie ervaren in de reacties willen plaatsen. Dit kan echt iets heel simpels of praktisch zijn. Een eis is wel dat er daadwerkelijk nog geen oplossing voor het probleem gevonden is.

Voorbeeld van een project van vorig jaar:

Probleem: Ouderen met motorische problemen hebben moeite om pillen uit te drukken.

Oplossing: Een makkelijk te gebruiken apparaatje waarmee pillen met weinig moeite kunnen worden uitgedrukt. Ontworpen in samenwerking met studenten van de TU Eindhoven. Er wordt momenteel hard gewerkt om het apparaatje daadwerkelijk op de markt te brengen.

Laat dus vooral van je horen in de reacties. Wij gaan er komende weken direct mee aan de slag.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.