Home Forums Mijn Verhaal In de wacht voor een herkeuring

In de wacht voor een herkeuring

2 Started on: 127 december 2021 om 14:02

Hallo medeforumleden,

In de wacht voor een herkeuring, Inmiddels 13 maanden.
Vorig jaar oktober 2020 heb ik een CVA (herseninfarct) gehad en ben ik aan het herstellen en zit sindsdien in de ziektewet, dit omdat ik een klein baantje heb m.b.t. mijn restverdiencapaciteit WIA uitkering (LAU)dus.

Zowel mijn arbo-arts als werkgever hebben aangegeven dat ik maar moest gaan voor een herkeuring i.v.m. mijn huidige 78% afkeurpercentage. i.v.m. hartproblemen.
tot op heden geen keuring gehad, ook niet de eerste jaarskeuring ziektewet laat staan de herkeuring.
Navraag UWV diverse malen Wij hebben geen keuringsartsen beschikbaar! gelieve nog even geduld te hebben. mede omdat u 60 jaar en ouder bent.? dan valt u onder een andere regeling? Kortom in de wacht dus op naar de 104 weken ziektewet oktober 2022.

Groetjes Pieter

Normaal gesproken heeft UWV al een tekort aan verzekeringsartsen. Met COVID is de zaak alleen maar erger geworden omdat een tijdlang in persoon iemaned onderzoeken niet mogelijk was/is. Alleen telfonisch contact.
Het leidt tot grote vertragingen en lange periodes van onzekerheid van clienten, wat absoluut ongewenst is. Je behoort zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen waar je aan toe bent.

Wat je er tegen kunt doen is officieel angeven dat UWV te laat is met het nemen van een beslissing. Dan hebben ze twee weken de tijd om alsnog een beslsising te nemen en anders moeten ze je een dwangsom betalen. Zie: https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/wat-kan-ik-doen-als-uwv-niet-op-tijd-beslist/index.aspx

Daarnaast kun je in na de wtee wken termijn in beroep bij de rechtbank. De rechtbank geeft in de regel een hogere dwangsom (100 Euro per dag).

Dat is het wapen dat je hebt tegen trage besluitvoring door UWV en andere overheidsorganen.

Succes.

Beste Socrates,
Dank voor je reactie, echter als ik UWV onder druk zet ben ik eigenlijk wel een beetje bang. Dit omdat ze zich dan bezwaard voelen.
Dus helaas zal ik moeten afwachten.

groetjes Pieter

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.