Home Forums Mijn Verhaal In de wacht voor een herkeuring

In de wacht voor een herkeuring

9 Started on: 127 december 2021 om 14:02

Tags: 

Hallo medeforumleden,

In de wacht voor een herkeuring, Inmiddels 13 maanden.
Vorig jaar oktober 2020 heb ik een CVA (herseninfarct) gehad en ben ik aan het herstellen en zit sindsdien in de ziektewet, dit omdat ik een klein baantje heb m.b.t. mijn restverdiencapaciteit WIA uitkering (LAU)dus.

Zowel mijn arbo-arts als werkgever hebben aangegeven dat ik maar moest gaan voor een herkeuring i.v.m. mijn huidige 78% afkeurpercentage. i.v.m. hartproblemen.
tot op heden geen keuring gehad, ook niet de eerste jaarskeuring ziektewet laat staan de herkeuring.
Navraag UWV diverse malen Wij hebben geen keuringsartsen beschikbaar! gelieve nog even geduld te hebben. mede omdat u 60 jaar en ouder bent.? dan valt u onder een andere regeling? Kortom in de wacht dus op naar de 104 weken ziektewet oktober 2022.

Groetjes Pieter

Normaal gesproken heeft UWV al een tekort aan verzekeringsartsen. Met COVID is de zaak alleen maar erger geworden omdat een tijdlang in persoon iemaned onderzoeken niet mogelijk was/is. Alleen telfonisch contact.
Het leidt tot grote vertragingen en lange periodes van onzekerheid van clienten, wat absoluut ongewenst is. Je behoort zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen waar je aan toe bent.

Wat je er tegen kunt doen is officieel angeven dat UWV te laat is met het nemen van een beslissing. Dan hebben ze twee weken de tijd om alsnog een beslsising te nemen en anders moeten ze je een dwangsom betalen. Zie: https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/wat-kan-ik-doen-als-uwv-niet-op-tijd-beslist/index.aspx

Daarnaast kun je in na de wtee wken termijn in beroep bij de rechtbank. De rechtbank geeft in de regel een hogere dwangsom (100 Euro per dag).

Dat is het wapen dat je hebt tegen trage besluitvoring door UWV en andere overheidsorganen.

Succes.

Beste Socrates,
Dank voor je reactie, echter als ik UWV onder druk zet ben ik eigenlijk wel een beetje bang. Dit omdat ze zich dan bezwaard voelen.
Dus helaas zal ik moeten afwachten.

groetjes Pieter

Beste Pieter,
Zelf heb ik na een jaar wachten ook dit pad bewandeld en opeens werd ik wel met voorrang behandeld en iedereen bij het UWV gaf toe dat het veel te lang geduurd heeft. Het is een andere afdeling waar je bezwaar binnenkomt en deze afdeling gaat de voorrang voor je regelen, omdat je daar recht op hebt en omdat ze liever geen dwangsom willen betalen. Anders levert het je gewoon een extra voordeeltje op toch? Je hoeft dus niet bang te zijn is mijn ervaring.

Mvg,
Jan

Beste forumleden,
Hier weer na lange tijd en update. helaas nog steeds niet herkeurd, wel melding gemaakt van te late beslissing in januari 2022. En inmiddels ook het maximale bedrag van €1450,00 ontvangen omdat ze geen beslissing konden nemen/geven. Ja, dat is mooi maar ik weet nu nog steeds niet waar ik aan toe ben.
Mijn werkgever snapt het dan ook niet meer. a.s. oktober ben ik 104 weken (2 jaar) in de ziektewet en kan en mag mijn werkgever mij ontslaan. en moet ik een wia uitkering aanvragen ? , echter die heb ik al. LAU.
Kortom in de wacht bij het UWV.

groetjes Pieter

frustrerend dat je nog steeds op een uitslag en daarmee zekerheid moet wachten. Wat je nog kunt doen is in bezwaar gaan bij de rechtbank. In d eregel legt de rechtbank een boete op van 100 euro per dag dat UWV nalaat een beslissing te nemen.

Zie ook:
https://www.rechtspraak.nl/Onderwerpen/Overheidsorganisatie-beslist-niet-op-tijd

Je betaald griffie kosten, maar in de regel wordt UWV veroordeeld in d ekosten en krijg je deze dus vergoed. UWV is immers in gebreke.

Beste forumleden,
Hier wederom een update, heb in juni een vernieuwde oproep gekregen om mijn door te geven wat ik mankeer en in de ziektewet zit ????? bij navraag bleek dat ze eigenlijk willen weten wat het verschil is met toen en nu. Nou dat begrijp ik dan. Vervolgens 10 pagina’s wijziging formulieren opnieuw ingevuld en verzonden. netjes bericht gehad binnen 14 dagen dat dit ontvangen is. Nu dus maar weer afwachten.

Echter 1 oktober loopt mijn no riskpolis af die ik samen met mijn werkgever heb en ben ik inmiddels 104 weken in de ziektewet met mijn WGA (LAU). UWV houdt het wel spannend.

Tot zover weer even een update.
groet, PieterM

Hallo medeforumleden,

Na lange tijd weer een bericht van mij.
Het is zover eindelijk na vele jaren een herkeuring, mede omdat de no risk polis afliep en mijn werkgever niet meer betaalde, de ziektewet na 104 weken. Had een ziektewet uitkering in de WIA.

Mijn WIA wga is omgezet naar een WIA, IVA uitkering. Dit na vele jaren aanvechten eindelijk rust.

Ik dank jullie allen voor jullie suppoost afgelopen jaren en wens ook jullie veel indien nodig sterkte en vooral gezondheid.

PieterM

Goed dat je eindelijk duidelijk hebt gekregen en je de rust hebt van een IVA uitkering. Dat moet een hele opluchting zijn.

Dank je Socrates

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.