Home Forums De keuring en erna Iemand meenemen naar UWV keuring

Iemand meenemen naar UWV keuring

2 Started on: 1218 maart 2024 om 11:52

Een vriendin van me heeft binnenkort een keuring met de verzekeringsarts van het UWV, i.v.m. haar WIA aanvraag. Nu zou ze graag een deskundige die hier kennis en ervaring mee heeft mee willen nemen naar het gesprek, al dan niet tegen betaling. Waar zou zij zo’n professioneel iemand kunnen vinden ?

Hallo,

Normaal gesproken nemen mensen een bekende mee, maar je kunt ook iemand van de vakbnd (als je lid bent) meenemen. In sommige steden zijn er daarnaast organisaties die mensen steunen bij het aanvragen van een uitkering of arbeidsongeschiktheid, deze gaan soms ook mee naar een keuring.
Een andere mogelijkheid is het contact zoeken met een patientenvereniging op het gebied van de desbetreffende aandoening. Ook deze bieden soms ondersteuning bij een keuringsgesprek.
Artsen gaan normaal gezproken niet mee naar een dergelijk gesprek.

Ik wijs er tevens op dat het gesprek mag worden opgenomen, dit kan niet worden geweigerd. Het is wel zo netjes het opnemen vooraf te melden.

Ik hoop dat je vriendin hier iets aan heeft.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik had gehoopt dat er wellicht een bepaalde site bestond waar je iemand die ervaring heeft met UWV keuringen a.h.w. zou kunnen inhuren om mee te gaan naar een keuringsgesprek.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.