Home Forums Mijn Verhaal Hoe wordt de diagnose burn-out gesteld?

Hoe wordt de diagnose burn-out gesteld?

0 Started on: 1222 april 2023 om 16:56

Beste forumleden,

Mijn vrouw lijdt al een aantal maanden (eigenlijk al een jaar) aan een aantal klachten die typisch zijn voor burn-out i.v.m. enorm hoge werkdruk. In de laatste maanden is dit meermaals geëscaleerd in vorm van fysieke klachten en serieuze hopeloosiggheid. Zij heeft vaak aan de bel getrokken maar geen begrip terug gekregen van de werkgever, alleen steeds meer werk en tijddruk en eigenlijk hele FTE’s on top (i.v.m. zwangerschapsverlof van collega’s enz.)
Bij de huisarts heeft ze de informatie gekregen om gewoon thuis te blijven en voor zich zelf te zorgen. We zijn allebei geen Nederlanders en kennen het gezondheids- (en rechtsbeschermings-)systeem hier niet maar deze procedure lijkt ons raar. Hoe kan zij gewoon thuis blijven zonder een schriftelijke diagnose van een arts??! (In onze beide herkomstlanden ondenkbaar)
Omdat zij een enorm hoge standaard van plichtsbesef heeft (wat zonder twijfel deel uitmaakt van het probleem en waar ze nu staat), voelt het raar om op basis van de zelfdiagnose ‘ik kan niet meer’ thuis te blijven en gewoon erop te wachten dat de werkgever iets daarvan gaat vinden.

Hoe is de situatie in NL? Wat moet zij doen?
Moet zij niet toch iets aanleveren van de huisarts? Of echt gewoon aangeven dat het even niet kan en afwachten dat het bedrijf een neutrale arts gaat betrekken die hiervan iets gaat vinden?

Veel dank alvast.

Met vriendelijke groet!

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.