Home Forums Je draai weer vinden Hoe voorkom je dat je in een sociaal isolement raakt?

Hoe voorkom je dat je in een sociaal isolement raakt?

7 Started on: 1215 oktober 2016 om 06:47
Anoniem

Voor veel mensen betekent het hebben van werk, ook het hebben van een vaste sociale kring. Als dat wegvalt, kun je zo maar het risico lopen om in een sociaal isolement te raken. Hoe gaan jullie hiermee om? 

Anoniem

Ben wel benieuwd of [@mention:481504220227352008], [@mention:482348865977756116] en [@mention:481504220227352094] nuttige tips of adviezen hebben?

Hallo,

Dat is een mooie vraag.

De vraag is persoonlijk gesteld dus ga ik proberen hem als eerste persoonlijk te beantwoorden.

Het weg vallen van werk betekende in mijn geval ook het wegvallen van een vaste sociale kring. Gelukkig niet de enige. Ik mag diverse sociale kringen hebben maar ook die ervaren de gevolgen van het door een beperking wegvallen van het werk. Heel duidelijk proberen te zijn juist in die kringen over het hoe en wat en hoe je het ervaart gaf in mijn geval een reactie in die kringen die mij veel goed gedaan heeft en waar je kon merken dat mijn pijn door hen gedeeld werd. Ook was het zo dat het wegvallen van werk uitzicht en verlangen gaf naar ander werk(vrijwilligerswerk) wat ik altijd al gewild heb. Nieuwe dubbele kans en op het werk en in een nieuwe sociale omgeving waar ik al snel ik de kring werd opgenomen.

Nu iets meer algemeen.

een tip:Als je je werk verliest hoeft het niet altijd te betekenen dat je ook helemaal uit die sociale kring behoeft te verdwijnen. Als je zelf wilt om daar nog deel van uit te maken ga dan, in de tijd die ligt tussen het ziek worden en de uiteindelijke losmaking van je werk, er zeker niet vanuit dat dit het moet zijn dat je ook geen deel meer uitmaakt van die vaste sociale kring. Jij bent niet degene die dat alleen bepaald. De andere schakels uit die kring kunnen wel eens het gevoel hebben jammer dat zij / hij zomaar uit beeld zou verdwijnen. Ook nu is duidelijkheid door of misschien door een ander voor jou een sleutel. Iemand die heel dicht bij je staat kan soms veel beter verwoorden wat er aan de hand is omdat die persoon het ervaart. Schroom niet om die hulp te vragen. Ook hier past mijn favoriete uitspraak: Iemand is de zwakste schakel in de ketting maar de ketting kan niet zonder.    Het zou zomaar kunnen dat de schakels in de directe nabijheid van de zwakste schakel meer hun best doen om de ketting heel te houden.

Een sociale kring is niet zo zeer eigendom van een omgeving waarin ze tot stand komt maar van de schakels (personen) en hun eigenheid.

Daarnaast krijg je nieuwe kansen in je leven. Tel je plussen en laat de minnen voor wat ze zijn.

Ik hoop u zo een beetje een antwoord op je vraag gegeven te hebben. Is dat niet zo dan hoop ik dat je niet schroomt om nog eens te proberen. Graag wil ik je ook uitnodigen om deze site nog eens te bezoeken en ook de agenda in de gaten te houden. Er worden regelmatig  over hee het land verdeeld koffie tafels gehouden waar je met anderen die min of meer in een zelfde situatie zitten of gezeten hebben life van gedachten kunt wisselen of zomaar je vragen stellen. Van harte uitgenodigd.

Een vriendelijk groet en sterkte in alle dingen die er zijn.

 

Hallo,

Door open te zijn over verlies van werk voorkom je dat je in een sociaal isolement dreigt te raken. Tevens biedt vrijwilligerswerk houvast en omgang met andere mensen. Blijf vooral actief in de communicatie en schroom niet om op andere mensen af te stappen. Verlies van werk kan ook hele mooie dingen opleveren en geeft je de mogelijkheid om open te staan voor nieuwe uitdagingen. In mijn geval heb ik mijn droombaan kunnen verwezenlijken.

Hopelijk levert mijn antwoord een kleine bijdrage op de vraagstelling.

Hartelijke groet en blijf werken aan je persoonlijke groei.

Anoniem

In mijn persoonlijk geval had/heb ik daar wel eens problemen mee.

Ik moet wel zeggen het slijt met de jaren, maar dat is waarschijnlijk ook de leeftijd.

Ik probeer zoveel mogelijk het verleden op dit vlak te vergeten, en het in te vullen met andere dingen. Dit is bij tijd en wijle erg lastig.

Maar daar komt ie weer door praten kom je wel verder.

Hoop dan ook “lot” genoten te vinden via deze site!

 

Anoniem

[@mention:482348865977756116] heb je voorbeelden van welke nieuwe dingen je nu doet? 

Het is inderdaad soms lastig om hiermee om te gaan, het verleden draag je
in je rugzak mee, dit is wat is geweest. Door je te focussen op de dag van
vandaag kijk je naar de mogelijkheden die je hebt. Het is af en toe twee
treden de ladder op en soms val je weer een trede terug, dit gaat met
vallen en opstaan. Maar het belangrijkste is: geloof in jezelf en wat het
jouw brengt. Je bent goed zoals je bent en wees daar vooral trots op!

Op 24 oktober 2016 12:16 schreef Samen Veerkrachtig <alerts@hoop.la>:

Ik heb de opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd en heb daardoor weer
andere mensen leren kennen. Hiermee bouw je een netwerk op die je nodig
hebt om verder te komen. Neem zelf initiatief, dan volgen de reacties
vanzelf. De wereld wordt zo groter en je hebt het gevoel dat je weer
meedoet in de maatschappij, dit is erg belangrijk voor je eigenwaarde.

2016-10-24 12:53 GMT+02:00 Samen Veerkrachtig <alerts@hoop.la>:

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.