Home Forums Ziek thuis Hoe hebben jullie om hulp gevraagd?

Hoe hebben jullie om hulp gevraagd?

8 Started on: 1211 november 2016 om 00:38
Anoniem

Bij welke personen of instanties heb je aangeklopt om om hulp te vragen? Aan wie heb je het meeste gehad? Was het makkelijk of juist moeilijk om de stap te zetten om om hulp te vragen?

Hallo vraagsteller,

Nadat je voor jezelf wel weet dat je eigenlijk wel hulp nodig hebt is vaak een eerste stap iets proberen te laten merken in je omgeving. In welke dan ook. (bijvoorbeeld familie, werkring, Arboarts, vrienden, kerkelijke kring) In de hoop dat ze je signaal oppakken en er iets mee doen. Dit doe je alleen maar om niet echt om hulp te vragen. Soms lukt het en kun je er over gaan praten. Dan zal je zeker geadviseerd worden om professionele hulp te gaan zoeken. De stap is dan al minder moeilijk. Je kan dan altijd nog zeggen dat het je aangeraden is. Als je zelf direct naar een hulpverlener stapt is het vaak je huisarts dan is het nog echt moeilijk. Soms pas na een aantal consulten komt er dan echt openheid over hetgeen waar je mee loopt. En wens je daarin ook ondersteuning te ontvangen van de meest in aanmerking komende instantie. Eenmaal in de molen accepteer je steeds gemakkelijker hulp.

Als ik terug probeer te kijken is het langs deze weg gegaan.

Het meeste heb ik gehad aan mijn religieuze beleving in de ziekte en de kracht die ik daar uit mocht krijgen. Als ik een persoon mag noemen staat mijn vrouw op 1

gr Peter

Anoniem

Dag,

Hulp vragen is in eerste instantie erg moeilijk. Het erkennen dat je hulp nodig hebt ligt bij de acceptatie van je ziekteproces. Om die reden duurt het ook lang voordat met hulp durft te vragen, maar als je tot het inzicht komt dat hulp je verder op weg kan brengen of dat er aanpassingen nodig zijn heb je al een heel groeiproces doorgemaakt. Benoem daarom de moeilijkheden waar je tegen aan loopt in je gezin, familie en vrienden, dan is het voor hen ook makkelijker om hulp te geven of er gewoon voor je te zijn. Soms ligt het nog genuanceerder en is er professionele hulp nodig, die drempel is hoog maar schroom niet om die te nemen. Wees trots op wie je bent!

Anoniem

Vragen heb ik echt moeten leren, ben niet zo’n vrager en dacht het allemaal zelf wel te kunnen riemen. Via het UWV heb ik een arbeidscoach aangewezen gekregen, zij heeft in het begin veel kolen voor me uit het vuur gehaald. Dat heeft de nodige stress ontnomen, maar ook stress veroorzaakt, omdat ik totaal niet wist wat me verder te wachten stond qua financieël aspect en toekomstbeeld. De buitenwereld leek in het begin voor mij het grote boze sprookjesbos en dit terwijl ik eigenlijk in het verleden veel georganiseerd, geregeld en voor elkaar gekregen had in mijn werkzame periode van ruim 25 jaar.  

Ik heb in het begin eigenlijk niet om hulp moeten vragen het werd mij gelijk in het ziekenhuis aangeboden,het hangt er volgens mij ook een beetje van af wat er allemaal gebeurt is,wat mij erg geholpen heeft is dat je op een gegeven moment in het ziekenhuis je vaste aanspreekpunten krijgt op de verschillende afdelingen het dan iets gemakkelijker om hulp te vragen.

Het neemt niet weg dat het een moeilijke weg is om hulp te leren vragen ik heb enorm getroffen met een fantastische  huisarts en een super lieve partner die weet en begrijp wat er aan de hand is ,ik heb het laaste jaar minder moeite om hulp te vragen om dat ik ook beter weet bij wie ik terecht kan dat is volgens mij een van de belangrijkste dingen die je moet leren, weten waar en bij wie je moet zijn.

Anoniem

Aan welke hulp (hoe klein ook) hebben jullie achteraf het meeste gehad? 

Anoniem

Het meeste heb ik gehad aan de hulp en bijstand van Francien van Opgeruimd Jezelf zijn, die me op een totaal andere manier naar alles heeft leren kijken en de dingen kleiner te gaan zien.

Wat mij het meeste helpt is om te praten met mensen die vergelijkbare klachten hebben en een goede relatie met fysio en de laatste tijd heb ik een hele goede therapeut die begrijpt wat ik doormaak en weet ook wat het allemaal inhoud.

 

Anoniem

Dag,

De hulp die ik gekregen heb kwam vanuit meerdere bronnen, bijvoorbeeld de
revalidatie-arts kwam met goede ideeën betreffende omgaan
met beperkingen. De beperkingen kun je omzetten in mogelijkheden. Mijn
gezin en vriendinnen waren een luisterend oor en hielpen mee om na te
denken over wat wel of niet kan/kon, daardoor kun je reflecteren en een
beter zelfinzicht krijgen. De reïntegratie-coach kan je verder helpen op je
weg en geeft je handvatten. Dus schroom niet om hulp te vragen want soms
red je het in je eentje niet.

2016-11-15 19:22 GMT+01:00 Samen Veerkrachtig <alerts@hoop.la>:

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.