Home Forums De keuring en erna Herkeuring WGA

Herkeuring WGA

2 Started on: 1225 januari 2022 om 21:51

Hallo allemaal,

Ik ben Rosà, en ontvang nu 3 a 4 jaar een WGA uitkering 80 tot 100%.
Mijn ex werkgever is eigen risico drager , en davndaag werd ik gebeld door de verzekeringsmaatschappij van mijn ex werkgever. Ze vertelde mij dat er een herbeoordeling plaats gaat vinden en het uwv contact met me gaat opnemen hierover.
Maar ik raakte zo in pa iek onder het telefoon gesprek dat ik eigelijk helemaal niet begrijp wat dit echt inhoud.

In het kort, ik heb een angstatoornis ptss ADHD en een dwangneurose. Ik loop al vanaf begin ziek worden bij Altrecht ( dus nu zo een 6 jaar) ze gaan proberen om mij nog in een laatste traject te plaatsen binnen altrecht. Ik zeg laatste omdat het niet gebruikelijk is dat een behandeling zo lang duurt en eigelijk ben ik “ uitbehandeld “.
Ik ben ontzettend angstig geworden na dit telefoontje , wat kan ik verwachten?
Wat als ze nu beslissen ik weer kan werken ?

Wie kan me helpen en me hopelijk wat gerust stellen..

Groetjes Roos

Hallo Rosa,

Je ex-werkgever heeft om een herbeoordeling verzocht. Dit wordt niet automatisch toegekend door UWV. Men zal het verzoek moeten onderbouwen. Je hebt dus kans dat UWV je niet zal herbeoordelen. Begeurt dta wel, dan volgt dus een eniwue keuring en zal UWV gaan bezien of je gezondheid inderdaad gewijzigd is (of je meer werk aan kan dan in het verleden, alles het zelfde is gebleven of je arbeidsmogelijkheden juist verslechterd zijn). Het kan dus ook een hogere uitkering opleveren omdat blijkt dat je arbeidsongeschiktheid niet alleen voleldig is (80-100%) maar ook naar verwachting niet meer zal veranderen. Je zou dan in aanmerking komen voor een hogere IVA-uitkering.
Op dit moment verwacht ik overigens geen IVA omdat je zelf aangeeft dat je een laatste traject zal gaan starten. Je bent dus nog niet uitbehandeld, er is nog perspectief dat de situatie veranderd zal UWV zeggen. Maar als dit nieuwe traject ook mislukt en men duidelijk aangeeft dat je uitbehandeld bent maak je wel kans op IVA.

Een herkeuring is altijd een onzeker iets en stress vol omdat de uitkomst nooit vast staat. Daar kan niemand iets aan veranderen. Het is letterlijk afwachten of er een herkeuring plaats vindt en wat de uitslag daarvan zal zijn. Maar het hoeft beslist niet negatief te zijn.
Daarnaast kun je altijd in bezwaar en beroep, met behulp van je behandelaar.

Bespreek met je behandelaar wat deze van deze ontwikkeling vindt. Je behandelaar zou contact kunnen opnemen met UWV om te benadrukken dat je siutatie niet veranderd is en een herkeuring op dit moment geen waarde heeft.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Hoi Roos,

Hoe gaat het nu met je?

Ik heb een vergelijkbaar ziektebeeld. Herkeuring deze week telefonisch 🥲

Groetjes Sara

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.