Home Forums Mijn Verhaal Herkeuring wao

Herkeuring wao

5 Started on: 125 juni 2024 om 12:25

In 2003 volledig afgekeurd wao. Nu na 8 jaar in loondienst gewerkt (loonderving) naar mijn wao maar ziek thuis. Kan dit werk niet meer doen en wordt herkeurd. Krijg ik dan weer een wao uitkering op basis van het dagloon?

Dat ligt eraan. Als het oude loon lager is dan het nieuwe loon gaat UWV uit van het nieuwe loon, maar dan wel zonder de oude WAO uitkering mee te rekenen. Je krijgt dan een uitkering uitsluitend op basis van je nieuwe loon.

Dank voor je reactie!
Mijn oude loon lag vele malen hoger.maar ondanks dat ik 80/100 was afgekeurd mocht ik nog wat bijverdienen. In mijn geval is dat 460,-.
En bij dat “bijverdien baantje ben ik uitgevallen en wordt ik denk ik uiteindelijk herkeurd?/opnieuw afgekeurd? En dan via de oude WAO of via de nieuwe WIA?

je zal worden herkeurd volgens de oude WAO omdat je nog steeds een WAO uitkering hebt.

De vraag is dan nog of ik dan ook/erbovenop 70% van dat laatste baantje krijg?? Ik weet niet of je daar ervaring mee hebt. Ik begrijp dat er maar weinig mensen zijn die naast 80/100% WAO een baantje in loondienst hebben/hadden

Je zit al op 80-100%. Als het bedrag onder de grens is van wat je maandelijks al kon verdienen is er niets veranderd in je mate van arbeidsongeschiktheid en blijft de uitkering in princiepe hetzelfde. Je zult er geen extra geld bijkrijgen.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.