Home Forums Mijn Verhaal Herkeuring door het UWV, HELP!

Herkeuring door het UWV, HELP!

0 Started on: 1215 februari 2017 om 04:21

HET VERHAAL

Een keer per jaar wordt ik uitgenodigd door de verzekeringsarts van mijn ex-werkgever als eigenrisicodrager zijnde, om de arbeidsgeschiktheid te beoordelen uit mijn arbeidsongeschiktheid. Afgelopen zomer was ik weer aan de beurt en na een paar vragen door de arts is hij op de conclusie gekomen dat ik 100% beschikbaar ben voor zittend werk door een opleiding die ik gedaan heb. Deze conclusie heeft hij getrokken zonder rekening te houden met het feit dat mijn beperking toegenomen is.

Stap twee was dat ik uitgenodigd ben door de verzekeringsarts van het UWV voor een herkeuring. Na mijn gevoel ging het spreekuur goed maar het is volgens de werkwijze van het UWV aan de arbeidsdeskundige om te beoordelen wat mijn positie is ten opzichte van de arbeidsmarkt en de WIA-uitkering.

Ik werd telefonisch bericht door de arbeidsdeskundige dat binnenkort mijn WIA-uitkering beëindigd wordt omdat ik door mij gedane opleiding een hogere VERDIENDTCAPACITEIT heb. Ik gaf gelijk aan dat ik niet ermee akkoord gaat omdat er geen rekening is gehouden met mijn verslechterde beperking en dat mijn Nederlandse taalkennis niet op dezelfde niveau zit als de door het systeem voorgestelde beroepen. Ik ben op weg naar een goede Nederlandse grammatica maar ik zit nog te worstelen met mijn Gambiaabse grammatica als je begrijp wat ik bedoel. 

Ik ben in bezwaar gegaan en nadat ik uitgenodigd ben door de bezwaarcommissie van het UWV is mijn bezwaar gegrond verklaart. Ik moest natuurlijk wel reden geven waarom ik in bezwaar gaat en (medische) verklaringen/bewijzen meenemen.

DE HULP!

Hoe is het mij gelukt? er zijn meer factoren te benoemen en natuurlijk moest ik persoonlijk mijn verhaal doen bij het UWV waarom ik in bezwaar ging, maar een belangrijke factor is N.V. Schade geweest. N.V. Schade heeft mijn bijgestaan om het bezwaar voort te zetten en daar ben erg dankbaar voor.

Ik hoop als je deze verhaal leest dat je ook te weten komt dat je de onvermijdbare uitdagingen van het leven niet altijd alleen hoeft aan te gaan.

Ondanks het feit dat het een verzekeringmaatschappij is, is N.V. Schade bereid alle verzekerden zoveel en zover mogelijk bij te staan zodat je je eerlijk verdiende positie in de maatschappij blijf houden of terug wint, waaruit je vanzelf weer positief voor het leven gaat staan. Wees ook niet bang in gesprek of in bezwaar te gaan tegen een beslissing van het UWV want zelf bij het UWV kan een beoordeling op een situatie door de ene anders gezien worden dan de andere.

KEEP THE FAITH!

 

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.