Home Forums Werk hallo ik heb een dringende vraag

hallo ik heb een dringende vraag

1 Started on: 129 februari 2024 om 15:25

hallo ik (27) kom net uit 2 jaar uit de baan geweest te zijn door een hernia waar ik nu volledig van hesteld ben maar probeer ik werk te zoeken en mijn oude werkgever verstrekt informatie over mijn mediche gegeven wat zou ik kunnen doen

Ben je inderdaad ontslagen of niet na slechts 2 jaar. Je oude werkgever mag geen medische gegevens over jouw verstrekken. Dat is een onrechtmatige daad en als je daardoor schade leidt kun je schadevergoeding eisen. Je kunt de oude werkgecer een breif sturen waarin je hen opdraagd geen medische gegevens meer over je te verstrekken. Maar de vraag is wel wat medische gegevens nu precies zijn. Alas ze alleen evrtellen dat je in de WIA terecht bent gekomen is dat wat anders dan als zij ook vertellen waarom je in de WIA terecht bent gekomen.

Zelf behoor je een werkgever te informeren over eventuele arbeidshandicaps, mits deze daar zelf naar vraagd aan het einde van 2 maanden proeftijd. Doe je het niet dan kun je niet aleen op staande voet ontslagen worden, men kan zelfs het salaris dat je hebt ontvangen van ej terugvorderen.
Voor de WIA geldt overigens dat je geen werk moet gaan doen waar je niet geschikt voor bent. Als je met een hernia bijvoorbeeld aan de slag gaat als verhuizer kan men zeggen dat het je eigen schuld is dat je toestand evrergerd is en je een uitkering weigeren.

Met vriendelijek groet,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.