Home Forums De keuring en erna Gegevens aanleveren WIA aanvraag

Gegevens aanleveren WIA aanvraag

3 Started on: 1223 januari 2023 om 13:00

Goedemiddag,

Ik ben hier nieuw, en zal even kort mijn situatie schetsen: Ik zit ondertussen 20 maanden thuis i.v.m. een hernia. Ik deed zwaar lichamelijk werk en kan niet terug naar mijn oude functie. Ook is er geen ander werk bij mijn werkgever.

Na ruim een jaar ziek is er een spoor 2 traject gestart, heb al veel gesolliciteerd en proefgedraaid maar elke keer loop ik weer vast door de pijn in rug en been. Kan geen goede vacatures vinden. En krijg weinig steun in het zoeken en bemiddelen.

Nu kreeg ik de brief voor de WIA aanvraag binnen en las ik dat ik medische gegevens aan moet leveren. Deze gegevens moet ik opvragen bij de Arbo arts. Maar laat het nou zo zijn dat de Arbo arts gegevens bij mij heeft opgevraagd.

Ik wou dus mijn medisch dossier opvragen bij de huisarts, maar deze belde en zei dat ik niet zomaar wat op moet sturen en moet zeggen dat ze zelf contact op moeten nemen met huisarts en specialisten enz.

Was is nou wijsheid?

Hallo,

Hoe de aanvraag van een WIA-uitkering verloopt kun je hier lezen: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/wia-uitkering-aanvragen/detail/wia-aanvragen-met-werkgever

Er staan ook handige links in.

De bedrijfsarts dient de medische gegevens aan jouw te geven en de werkgever het integratieverslag. In verband met je privacy is de stap die je huisarts adviseert de juiste. De bedrijsarts kan zelf informatie opvragen (met jouw toestemming). Het voordeel hiervan is dat de huisarts in zo’n geval alleen de noodzakelijke en relevante gegevens verstrekt en zich terughoudend opstelt.

Bedankt voor uw reactie.

Dus uw advies is zelf geen gegevens opsturen naar arbo arts ook al vraagt hij er naar?

Vorig jaar al wat brieven van diagnose en behandeling toegestuurd omdat hij er naar vroeg.

Dat is inderdaad mijn advies. De bedrijfsarts moet, met je toestemming, zelf gegevens opvragen bij de huisarts, daarbij is je privacy het best gewaarborgd.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.