Home Forums Ziek en werken FML bedrijfsarts

FML bedrijfsarts

3 Started on: 1219 juli 2019 om 08:18

Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum!

Momenteel zit ik wegens psychische klachten een jaar ziek thuis.

Heb inmiddels een arbeidsdeskundig onderzoek gehad en binnenkort volgt de eerstejaarsevaluatie met mijn werkgever.In het arbeidsdeskundig rapport is naar vorgen gekomen dat er voor mij geen mogelijkheden meer zijn om mijn huidige functie op te pakken en dat er vrijwel geen alternatieven zijn. Ook het werk passend maken is volgens de werkgever niet mogelijk want ze maken geen uitzonderingen.

Het tweede spoor is daarom aangevraagd. Tijdens het gesprek met de arbeidsdeskundige heb ik aangegeven dat ik van mening was dat de FML van de bedrijfsarts voor een groot deel niet meer juist was. Dit omdat het langzaam weer beter met mij ging en ik niet meer depressief was.

Ik ben dus anders tegen bepaalde beperkingen gaan aankijken en zie weer meer mogelijkheden. Ik wil het in iedergeval gaan proberen want voel me nu weer een stuk beter en sta weer steviger in mijn schoenen.

En ondanks mijn gevoeligheid voor depressies ben ik echt niet regelmatig ziek, ik heb jaren probleemloos gefunctioneerd maar ben geen helderziende dus kan niet in de toekomst kijken wanneer zich weer een langdurige uitval zich aankondigt.

De arbeidsdeskundige heeft me daarom aangeraden om terug te gaan naar de bedrijfsarts. Deze blijft echter van mening dat ik erg kwetsbaar blijf en dat ik nu wel weer stabiel ben maar voor hoelang?

Ik heb daarom een second opinion bij een andere bedrijfsarts aangevraagd. Nu heeft de bedrijfsarts van mijn werkgever mij al 2 keer benaderd om mij het af te raden.

Een second opinion zou te belastend voor mij zijn want dan moet ik weer heel mijn verhaal gaan doen en het was een heel traject. Ik kon dan beter een Deskundigen Oordeel bij het UWV aanvragen, alsof dat dit belastend voor mij is?

Omdat ik toch bij mijn standpunt bleef stelde hij voor om nasr een collega v an hem te gaan, dan keek hij daarna wel even samen met mij of er nog iets veranderd moet worden aan de FML.

Ik heb hier een heel naar gevoel over gekregen en ga ook zeer zeker voor een second opinion naar een andere bedrijfsarts.

Mijn werkgever blijft zich nu vasthouden aan de huidige FML en zegt dat ze het tweede spoor hebben aangevraagd. Dat ik aan heb gegeven weer terug te willen keren in mijn eigen functie wordt niet op gereageerd. Het opgestelde advies komt hun in dat opzicht wel goed uit want aangezien mijn kwetsbaarheid ben ik voor hun een risico voor in de toekomst.

Ik heb mijn werkgever en inzetbaarheidscoach van de arbodienst nogmaals laten weten dat ik wil proberen om mijn eigen functie weer op te pakken. Ze blijven dat helaas maar negeren. Ik snap hier niets van en vertrouw de bedrijfsarts ook niet meer.

Beste krachtig,

allereerst welkom hier op het forum. Goed dat je ons heb gevonden.

Dank voor het uitgebreid delen van je verhaal. Heel vervelend om te lezen dat nu jij aangeeft klaar te zijn om weer terug aan de slag te gaan je het gevoel heb dat je door de bedrijfsarts en werkgever wordt tegen gewerkt.

Vergeet niet dat de werkgever zich ook heeft te houden aan de termijnen;
https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer/re-integreren-de-wet-verbetering-poortwachter-uitgelegd/

Ik heb wel twee vragen;
Ben je ook onder behandeling bij een specialist?
Is je huisarts op de hoogte van de gehele situatie?

Deze personen zouden je bij deze kwestie namelijk heel goed kunnen adviseren.

Als jij je zelf er goed bij voelt om een second opinion aan te vragen dan zou ik als ik jou was dit zeker doen (zeker omdat je aangeeft geen vertrouwen meer te hebben in de bedrijfsarts), maar misschien eerst in gesprek met je Huisarts en eventueel de specialist.

Ook een deskundigen oordeel zou een goed alternatief zijn. Dit is er juist voor op het moment dat je vastloopt in je re-integratie, zoals nu het geval bij jou;

https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-met-werkgever/re-integreren-tijdens-ziekte/detail/deskundigenoordeel

Ben je lid van de vakbond?
Ook zij kunnen je namelijk adviseren en bijstaan.

Ik hoop dat je er uit ga komen en wil je vragen of je ons hier op het forum op de hoogte wil houden.

Ik wens je heel veel sterkte en heel veel succes,
met vriendelijke groet,
John

Hallo John,

Bedankt voor je reactie! Om gelijk even te antwoorden op je 2 vragen, ik ben onder behandeling van een therapeut en ook de huisarts weet ervan.

Mijn therapeut ziet dat ik grote sprongen vooruit ben gegaan en heeft me nog niet eerder zo stabiel gezien. Deze heeft er nu ook zeker vertrouwen in dat ik weer zou kunnen gaan werken maar er zal dan wel wat meer begrip en ruimte van de werkgever moeten komen.

En dat laatste zijn nogal wat twijfels over, ze hebben niet zoveel zin om voor mij nog veel moeite te moeten doen en zeggen dat ik veel beter verder naar een passende baan kan gaan zoeken in het 2e spoor.

Ik vind het erg jammer dat ik zo wordt afgerekend op mijn psychische kwetsbaarheid en ben vanaf het begin af aan eerlijk en open geweest. Wel beperkt hoor. Ik heb ook te maken met een wat stugge en harde leidinggevende die niet veel heeft met mensen met psychische klachten. Die moeten zich niet zo aanstellen en harder aangepakt worden door de bedrijfsarts.

Wat ik ook bijzonder vindt is dat deze bedrijfsarts die ik als laatste heb gekregen mij na 2 consulten grotendeels arbeidsongeschikt heeft verklaard. Want door de ernst van de meeste beperkingen in de fml kan ik niet zoveel meer en al helemaal niet binnen de organisatie waar ik werk.

Vorige week werd ik voor de 2 keer door hem gebeld en probeerde hij de second opinion weer af te raden! Dit maal stelde hij voor om met een collega van hem te gaan praten en daarna konden we samen nog wel naar de fml kijken.

Ik heb hier een heel naar gevoel over gekregen en vertrouw deze ook niet meer. Waarom zoveel moeite doen om mij een sond opinion te ontraden? Ik heb inmiddels ook contact opgenomen met onze rechtsbijstandsverzekering om mij te laten adviseren.

Hoop niet dat ze het straks gaan gooien op verstoorde arbeidsrelatie, al is dat dan alleen met de leidinggevende want heb nog nooit gesproken met iemand van de directie.

Met vriendelijke groet,

Krachtig

Sorry, ben nog nieuw hier en heb wat verkeerd gedaan door kennelijk te reageren in plaats van een nieuw item te maken..

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.