Home Forums Werk Eigen inzet 1e spoor andere functie

Eigen inzet 1e spoor andere functie

3 Started on: 1220 september 2019 om 14:59

Goedemiddag,

Inmiddels zit ik ruim 7 maanden thuis en na een periode van revalideren gaan de komende gesprekken over re-integreren. Datum daarvan volgt nog. Daar verheug ik me op want ik wil echt weer graag aan het werk. Dat wordt weliswaar in een andere functie en daar zit ook gelijk mijn vraag:

– ik ben zelf op het idee gekomen dat deze functie mij past en goed te combineren is met mijn NAH, re-integreren ed

– ik weet niet of er “plek” is (uiteraard eerst boventallig en wellicht cursus cq omscholing) en zicht op een evt blijvende functie.

-Moet een werkgever een functie creëeren of moet er sprake zijn van beschikbare functie?

– Hoe actief kan ik hierin zijn? Juist een hapklaar plan neerleggen bij de arbo-arts en werkgever? Zelf contact opnemen met de teamleider van deze afdeling of juist niet. (Ik werk als ambtenaar en mijn werkgever is erg gesteld op protocollen en processen)

Kortom: Hoeveel initiatief wordt op prijs gesteld zonder dat ik mijzelf in de vingers snijdt?

Mooi dat je zo in mogelijkheden kijkt en zou super zijn.

ik zou eerst met de bedrijfsarts overleggen en wie weet kan die jou dan ook helpen met overtuiging naar werkgever en creëren van mogelijkheden.

Mijn duimen draaien voor je!!!

Beste Tamara,

goed dat je zo meewerkt en meedenkt met je re-integratie traject. Op het moment dat jij bij je werkgever niet terug kan in je huidige functie moet je werkgever gaan kijken of er binnen het bedrijf “passende”arbeid voor jou gevonden kan worden.
Op dit punt lijk je nu dus te zitten.
Goed overleg met de arboarts en je werkgever kan hierin enorm helpen.
Ik wil je heel veel succes wensen en je vragen om ons hier op het forum op de hoogte te houden van je voortgang in dit traject.
Met vriendelijke groet,
John

Ik heb op 2 plaatsen ge-reintegreerd. Ik vind beide plekken passend. Mijn huidige werk wil mij niet op deze plekken hebben maar naar een reintegratiebureau sturen. Ik wil niet terug naar mijn huidige functie omdat ik daar al twee keer ben uitgevallen. Mijn werkgever heeft een arbeidsdeskundige ingehuurd. Zij vind mijn huidige werk passend. Nu hoeft de werkgever niet meer te zoeken naar passend werk staat er in het rapport. Wat kan ik nog doen?

Groet

Pien

 

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.