Home Forums Geldzaken Doorbelasten wga-premie werkgever

Doorbelasten wga-premie werkgever

1 Started on: 1210 maart 2023 om 17:49
Anoniem

Goedemiddag,

In november 2021 ben ik duurzaam 100% arbeidsongeschikt verklaard door het UWV en krijg sindsdien een IVA-uitkering.

Naast de IVA-uitkering werk ik nog 7 uur bij mijn voormalige werkgever.
Het UWV betaald mijn IVA-uitkering aan mijn werkgever en mijn werkgever betaald mijn IVA-uitkering plus het loon wat ik krijg voor het dienstverband van 7 uur.
Mijn werkgever heeft ervoor gekozen om de werknemer mee te laten betalen aan de wga-premie zoals wettelijk is toegestaan.
Alleen berekend mijn werkgever deze wga-premie over mijn totale inkomen (IVA-uitkering + loon) en volgens mij is dat niet juist omdat mijn werkgever bovenop mijn IVA-uitkering een bijdrage ontvangt van het UWV om de volksverzekeringpremies over mijn uitkering te kunnen betalen.
Volgens mijn werkgever is deze bijdrage alleen bedoeld voor werkgever zelf en niet voor mij als werknemer!
En dat vindt ik raar want als ik de IVA-uitkering rechtstreeks aan mijzelf liet uitbetalen zou ik deze premie niet hoeven te betalen.
Kan iemand mij uitleggen hoe dat komt en wat de regels zijn daarvoor die de werkgever mag hanteren

Een te gespecialiseerde vraag om door mij te beantwoorden. Maar het klinkt krom en zou via de jaarlijkse belastingaangfite moeten worden rechtgetrokken. Dan zal blijken dat je te veel premie hebt betaald.

Ik zou de vraag aan het UWV zelf stellen, zij hebben de nodige kennis hierover in huis. Anders zou je de vraag ook aan de vakbond kunnen stellen. (Zij beantwoorden ook wel vragen van niet leden).

Met vriendelijke groet,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.