Home Forums De keuring en erna Deel je ervaring: WIA- beoordeling na Covid en de coulanceregeling van UWV

Deel je ervaring: WIA- beoordeling na Covid en de coulanceregeling van UWV

0 Started on: 1222 juni 2022 om 21:52

Het is inmiddels iets langer dan 2 jaar geleden dat de eerste mensen ziek zijn uitgevallen met (long) Covid. Daarnaast zijn er ook veel mensen door andere redenen ziek uitgevallen waarbij de behandelingen en interventies niet tijdig zijn ingezet door achterstanden in de zorg, wachtlijsten in de GGZ en de lockdowns. Herstel en terugkeer naar werk binnen 2 jaar is voor een (grote) groep lastig geworden. Hierdoor kan het zijn dat re-integratie vertraging heeft opgelopen en niet altijd aan de vereisten uit de Wet verbetering Poortwachter is voldaan.

UWV heeft toegezegd coulance te verlenen als de gevolgen van de pandemie herstel en terugkeer naar werk in de weg hebben gezeten. De eerste WIA- beoordelingen van deze groep, die sinds 2020, zijn uitgevallen worden nu door het UWV in behandeling genomen. Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen met de coulanceregeling en de beoordelingen van het UWV.

Ervaringen kunnen gedeeld worden op het forum maar het mag ook via een persoonlijk bericht naar: anneroos@samenveerkrachtig.nl.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 1 week geleden door Anneroos.
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.