Home Forums Mijn Verhaal beperkingenlijst van de bedrijfsarts in een re-integratieplan 2e spoor

beperkingenlijst van de bedrijfsarts in een re-integratieplan 2e spoor

2 Started on: 1211 maart 2024 om 12:58

In hoeverre is het opnemen van een beperkingenlijst door een arbeidscoach t.b.v. een re-integratieplan 2e spoor ethisch niet akkoord m.n. gericht op vertrouwelijkheid wanneer ik als cliënt akkoord geef voor het re-integratieplan?

Je vraag is niet helemaal duidelijk.

Een jobcoach zal je bijstaan met het leren van het uitoefenen van je werk met het oog dat je dat op den duur geheel zelfstandig kan doen. Hij moet dus belememeringen aangeven en proberen op te lossen, zoals bijvoorbeeld wanneer iemand een aangepaste stoel nodig heeft op zijn werkplek.
Zonder kennisname van de beperkingen heeft een jobcoach weinig zin. De beperkingen zijn uitdrukkelijk wat anders dan de achterliggende medische oorzaak. iemand mag bijvoorbeeld niet te lang zitten, dat zal nodige informatie zijn. Dat het komt doordat iemand rugproblemen heeft gaat de jobcoach niets aan.
Gaat het om een re-integratiecoach of iemand die je behulpzaam moet zijn bij het vinden van ander werk dan geldt eigenlijk hetzelfde.Zonder kennisname van de beperkingen zal het weinig effectief zien, maar geen medische informatie!

Bespreek vooraf met de bedrijfsarts of het UWV duidelijk welke informatie je aan een coach wilt geven en welke niet.

Met vriendelijek groeten,

Socrates.

Bedankt Socrates, dit is verhelderend.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.