Home Forums Je draai weer vinden Ben ik arbeidsongeschikt of heb ik een Structurele functionele beperking

Ben ik arbeidsongeschikt of heb ik een Structurele functionele beperking

2 Started on: 1217 augustus 2016 om 08:38

welke benaming de juiste voor mijn situatie

Babou, benader het positief.

Jou benaming in jou situatie moet mijn in ziens zijn een enthousiaste medewerker, vrijwilliger  met levens ervaring en een (lichte) beperking.

gr peter

Arbeidsongeschikt: Als je volledig of gedeeltelijk niet in staat bent om arbeid te verrichten vanwege een beperking, dan ben je arbeidsongeschikt.

Structurele Functionele Beperkingen: Personen met structurele functionele beperking ( arbeidsgehandicapte) zijn de personen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering van UWV ontvangen- hieronder vallen WAO-, WAJONG-,WAZ-,WIA-,WW- of ZW uitkering of door UWV als zodanig worden aangemerkt ook zonder dat er sprake is van een uitkeringssituatie.

Beide termen kunnen door werkgevers gebruikt worden in vacatures. De reden hiervoor is omdat er werkgevers zijn die vooral deze doelgroep (ook) in dienst willen nemen, omdat werkgevers in aanmerking kunnen komen voor een premiekorting arbeidsgehandicapte waardoor zij minder premie werknemersverzekeringen hoeven te betaling bij in dienst houden en of in dienst nemen van deze doelgroep.  

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.