Home Forums Geldzaken Arbeidsvoorwaardenbedrag

Arbeidsvoorwaardenbedrag

1 Started on: 1229 november 2022 om 18:22

Tags: 

Goedendag,
Ik begrijp er eerlijk gezegd niets meer van. Ik heb van het UWV bericht gehad omtrent mijn WIA uitkering dat men voortaan de exacte gegevens van mijn IKB ontvangt en hierdoor mijn maandelijkse voorschot lager wordt.
In het verleden heb ik mijn IKB altijd zoveel mogelijk ingezet voor het kopen van verlofdagen zodat ik in de praktijk minder uren hoefde te werken. Het beetje restant van het IKB liet ik altijd uitbetalen. Mij is altijd verteld dat wanneer ik mijn IKB zou laten uitbetalen dit van invloed kon zijn op mijn SV loon en dit negatief zou kunnen uitpakken voor mijn WIA uitkering.

Nu begrijp ik dat het UWV vanaf nu het opgebouwde IKB bedrag mee gaat rekenen ongeacht of je dit laat uitbetalen of voor een fiscaal doel inzet. Als ik het goed heb betekent dit dat mijn SV loon een stuk hoger komt te liggen en dit een imapct heeft op de hoogte van mijn maandelijkse uitkering. En mogelijk kom ik door het volledig meerekenen van het IKB net boven de 65% te liggen van mijn maatmanloon met alle gevolgen van dien.

Ik schrik hier enorm van. Kan iemand mij vertellen of ik dit nu goed heb begrepen en wat ik nu het beste kan doen?

Mogelijk vind je hier meer informatie: https://www.uwv.nl/overuwv/Images/bijlage-1-hoofdstuk-handboek-uwv-ikb.pdf

Bel ook eens met de vakbond.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.